Strona 9 z 30 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 297

Wątek: Fotografia Miesiąca - REAKTYWACJA

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

czy punk mowiacy, ze zdjecie nie moze byc nigdzie wczesniej publikowane, jest po to, zeby zachowac anonimowosc i nie wypaczyc wynikow glosowania?
    tutaj moje pytanie, czy jest sens takiego punktu, bo raczej ludzie glosuja na zdjecie niz na autora i jego popularnosc? po za tym ogranicza to w znaczacy sposob publikacje dalsza zdjecia, bo jesli chcemy dac tutaj na konkurs, to automatycznie odpada opcja szybkiego oddania zdjecia, np. modelkom, ktore sobie je publikuja juz bez naszej wiedzy.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak ten punkt jest po to, aby głosowanie było anonimowe a wyniki obiektywne. Teza o głosowaniu na zdjęcia a nie autorów nie ma niestety racji bytu - co bardzo łatwo sprawdzić choćby na Obiektywnych.

Zdaję sobie sprawę, że w pewnych sytuacjach będzie to sprawiało trudności. Przypominam, że to jest głównie zabawa. Jeśli zdjęcie ukazało się w portfolio modelki bez twojej wiedzy, to nikt cię ścigał nie będzie. Chodzi o to, żebyś ty tych zdjęć wcześniej nie publikował.

Ponownie przypominam, że nie wymyślamy prochu. Forum NKP bawi się dokładnie w ten sposób już od długiego czasu i nikomu nic nie wadzi.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ponownie przypominam, że nie wymyślamy prochu. Forum NKP bawi się dokładnie w ten sposób już od długiego czasu i nikomu nic nie wadzi.
    To może zamknąć ten wątek, bo po co dyskusja?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Rozumiem, że jest to konkurs na zdjęcie miesiąca, ale pozwole sobie jednak na pytanie: jak dalece dopuszczalna jest ingerencja w samo zdjęcie, czy ma to być tylko "lekkie podciągnięcie" zdjęcia np. poprawienie ekspozycji, usunięcie szumów czy lekkie wyostrzenie, czy tez dopuszczalne jest potraktowanie zdjecia jako "półproduktu", który zostanie poddany gruntownej modyfikacji np. w PS?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

wydaje mi się, że ponieważ nie ma kategorii, to możesz robić co chcesz, dopóki materiał na którym pracowałeś to fotografia.

P.S> tyle było szumu i zachwytów nad niesprzętowym tematem, a jak na razie odzew jest znikomy podczas gdy tematy "co kupić" i "450D czy 1Ds" idą pełną parą.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ten punkt, o ktorym mowilem sprawia, ze raczej brac udzialu nie bede, wiec odpuscilem tez dalsza dyskusje
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja także a propos punktu mówiącego o tym, by nie publikować nigdzie zdjęć.
    Praktycznie wyklucza to fotografów pracujących jako fotografowie dla agencji fotograficznych - wszelakie agencje z zasady publikują swoje zdjęcia.
    A wiadomo, że pragnąc zarobku wysyła się najlepsze zdjęcia....

Oczywiście mogę to olać i wysłać zdjęcia mimo to (tak zrobiłem kiedyś w battle cage i nikt się nie zorientował ;D ), ale skoro pojawia się jakieś przebąkiwanie a propos nagród rzeczowych, to nie chciałbym wprowadzać zamętu.

Sądzę zresztą, że oprócz mnie jeszcze parę innych osób z forum będzie zainteresowanych odpowiedzią.

aha, rozumiem także, że punkt: III.6 autor Zdjęcia Roku robi wykład w Szkole Fotografii nie jest tożsamy z propozycją Viteza a propos publikacji tychże wypocin w magazynie Lustrzanka?
    Ostatnio edytowane przez adamek ; 18-02-2008 o 17:43
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    aha, rozumiem także, że punkt: III.6 autor Zdjęcia Roku robi wykład w Szkole Fotografii nie jest tożsamy z propozycją Viteza a propos publikacji tychże wypocin w magazynie Lustrzanka?
    IV.2

Choć oczywiście najlepiej i najłatwiej to połączyć - autor zdjęcia pisze krótki artykulik 'jak powstało to zdjęcie' i za jednym zamachem publikuje i w Szkole Fotografii i w magazynie.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ha!
    I tu Ciebie mam.
    Bo IV.2 nie oznacza wcale, że to zdjęcie będzie zaprezentowane --> ja to rozumiem tak, że autor będzie miał możliwość (acz nie musi z niej skorzystać).

Bo ja np gdybym przypadkem wygrał, to bardzo chętnie napiszę do forumowej szkoły fotografii... ale to wcale nie oznacza, że równie chętnie opublikuje to w Lustrzance.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Kraków

Domyślnie

kompletny brak zainteresowania

jak na razie zgłosiły sie w lutym dwie osoby. Skoro nikt nie jest zainteresowany, to zupełnie nie rozumiem po co było tyle gadania i upominania się o nowy dział, często ostro i z krytyką forum sprzętowego. Gdzie jest Rastlin i spółka?

Jeśli temat wraz ze swoją realizacją na forum stracił atrakcyjność to ten dział po prostu zniknie w przyszłym miesiącu.

Strona 9 z 30 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów