w8 a secZamieszczone przez p13ka
![]()
Spoko! To następny cel na mojej liście.Zamieszczone przez p13ka
Ale do ksiezyca 200mm wystarczy spokojnie :P (i potem wycinac z 8 MPZamieszczone przez p13ka
).
100-400 chetnie sobie kiedys kupie... ale finanse sie juz skonczyly![]()
No tak, cena może być zaporowa ale są na forum osoby, których budżety wytrzymały duuużo większe obciążeniaZamieszczone przez KuchateK
![]()
Kavoo, chyba jestem niedzisiejszy bo nie rozumiem takiego grypsuZamieszczone przez kavoo
I to rozumiem :-) Męska decyzja. Nareszcie będzie ktoś, kto poza mną będzie mógł z praktyki odnieść się do tej lufy :grin:Zamieszczone przez maku
Pewnie, można i z krótszą ogniskową focić, tylko obawiam się, że jak "skropisz" nawet z 8 Mpix to wyjedzie mocno mydlany łysy. A poza tym o ptaszkach też myślałeś...Zamieszczone przez Vitez
Dobra, dosyć tej agitki z mojej strony na rzecz 100-400. Szkło jest super i namawiam każdego, kto chce mieć dobrego zooma-długasa, aby odkładał na tę L-kę. A wkrótce dam wam kolejne na to dowody w postaci fotek.![]()
można i tak: z prfc
Mam na testach: Danubia 500/8 + ruski konwerter x2, przy F=22 (w sumie) Księżyc (iso 100, 1/25)
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/temp/k.jpg
Jowisz ze swoimi czterema księżycami (naświetlane 30 sekund, iso 1600, bez prowadzenia jak widać)
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/temp/j.jpg
Jak widać jakość jest... hmm... ale frajda jest![]()
Wszystko wycinki 1:1
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
w8 --> wait, sec --> second ;-)Zamieszczone przez p13ka
Juz od dluzszego czasu 100-400 prosi mnie ;-), zebym go dopisal do swojego siga... za chwile bedzie ku temu okazjaNiech tylko klienci poplaca powystawiane rachunki i ide na zakupy
![]()
Kurde...no tak - teraz jasne jak słońce...Zamieszczone przez kavoo
![]()
Nareszcie nie będę samZamieszczone przez kavoo
:-D
Jak już go będziesz miał to podziel się wrażeniami bo temu mojemu samotnemu hura-optymizmowi ludzie mogą nie dawać wiary.
Wrazeniami sie podziele na pewno, chociaz poki co beda to takie sobie wrazenia... do ZOO planuje wyskoczyc, zeby obfotografowac te zwierzatka, ktorych dotychczasowymi ogniskowymi nie siegalem tak, jak chcialem.Zamieszczone przez p13ka
Prawdziwe testy zaczna sie wkrotce, jak rusze w terenMoj brat cioteczny jest mysliwym, i planuje czesto jezdzic z nim na weekendy na lono natury. On bedzie glosno strzelal ze swojej rury, a ja cicho ze swojej ;-) Tyle, ze to jeszcze troche sie zejdzie, bo oprocz 100-400 musze kupic plecak, monopod z glowica, odpowiednie ciuchy do lasu... eeech, same wydatki ;-)
No to może być bardzo fajna sprawa. Ja planuje wybrać się do Kadzidłowa :smile:Zamieszczone przez kavoo
Takie hobby...Zamieszczone przez kavoo
![]()
Uwzgledniajac ze niektorzy strzelaja ksiezyc ogniskowymi "pare metrow" to troche maloZamieszczone przez Vitez
![]()
...