Pokaż wyniki od 1 do 10 z 128

Wątek: Zdjęcia nocne

Widok wątkowy

Kuleczka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Cholercia sen mi już to spędza z oczu.Niech mi ktoś pomoże wyjaśnić technikę robienia zdjęć nocnych.Piszecie-ostrość na nieskończoność-wychodzą rozmazane ( może żle ją ustawiam?niech ktoś mie też wytłumaczy jak ustawić na nieskończoność ) inne rady też nic nie dają albo ciemne albo wyglądają jak w dzień.W górach zrobiłem zdjęcia - wyszły żółte,beznadziejne bez wyrazu.Jak zrobić zdjęcie by wyglądało tak jak widzę je oczami?By światło było naturalnego koloru itd.Jak zrobić zdjęcie nieba by gwiazdy były widoczne idealnie ( mi wychodzi prawie białe zdjęcie).Czekam na wasze podpowiedzi.A może w Warszawie gdzieś ktoś z was kiedyś może się umówić na jakieś fotki?
    Ustaw aparat na statywie. Tylko nie kieruj obiektywu w latarnie lub inne jasne miejsca. W ustawieniach aparatu na "P". Włącz samowyzwalacz, naciśnij spust. Jest na 80% pewne że zdjęcie dobre. Jak wyjdzie za ciemne to zobacz na parametry ile ustawił aparat. Dołóż śmiało cztery razy (czasem migawki, przysłony szkoda na ostrość). Musi być dobre.
    Rozświetlona ulica i gwiazdy to wykluczone. Tego oko prawie nie widzi, więc nie wymagaj od aparatu. Po prostu HDR lub gwiazdy dołóż w programie.
    Ostatnio edytowane przez Kuleczka ; 11-07-2008 o 22:47

Uprawnienia umieszczania postów