Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: tamron czy sigma?

Domyślnie tamron czy sigma?

Witam, mam pytanie w ktory lepiej zainwestowac? tamron 28-77 f2.8 , czy sigma 24-70 f2.8 ?
    Podobne parametry inna marka czy ktorys z nich jest lepszy lub gorszy ? czy ma ktos jekies doswiadczenia z tymi dwoma szkielkami ?
    Ten sam dylemat mam odnosnie ogniskowej 17-50 f2.8 tamrona i 18-50 f2.8 sigmy ? dodam ze potrzebuje te obiektywy do fotografi slubnej.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

canon 16-35/2.8 i canon 24-70/2.8

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Masz kłopot z czytaniem tekstu. Czy nabijasz licznik?
    Ad Rem.
    Ludzie narzekają na wolny AF w Tamronach. Może do ślubów się nie nadają? Nie wiem nie focę ślubów. Optycznie na pewno lepsze od Sigmy. Po nabyciu dobrych egz. (np u Cichego) Miałem i mam Tamrony i ostre jak...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Ludzie narzekają na wolny AF w Tamronach. Może do ślubów się nie nadają? Nie wiem nie focę ślubów.
    Tez nie robie slubow ale sporo czytam.. Tamrony najlepsze z tak tanich byle na dobre sie trafilo - Cichy.
    Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    do tego 85/1.2L lub 70-200/2.8L w plener.. oczywiscie wszystko na dwoch 5D

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy-krak Zobacz posta
    Witam, mam pytanie w ktory lepiej zainwestowac? tamron 28-77 f2.8 , czy sigma 24-70 f2.8 ?
    Podobne parametry inna marka czy ktorys z nich jest lepszy lub gorszy ? czy ma ktos jekies doswiadczenia z tymi dwoma szkielkami ?
    Ten sam dylemat mam odnosnie ogniskowej 17-50 f2.8 tamrona i 18-50 f2.8 sigmy ? dodam ze potrzebuje te obiektywy do fotografi slubnej.
    Mialem kiedys Minolte 5D i m.in. wyzej wymienionego Tamrona 28-75 (markowanego przez KM) oraz Sigme 24-70. Zdecydowanie lepszy byl Tamron. AF duzo szybszy (ale tam byl srubokret), duzo ostrzejszy, jedynie Sigma zbudowana solidniej.
    Aktualnie mam Sigme 18-50/2.8 i jest OK. Porownania z Tamronem nie mam, ale napewno jest lepsza od Sigmy 24-70, ktora mialem wczesniej

Pozdrawiam
    Pawel,
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Masz kłopot z czytaniem tekstu. Czy nabijasz licznik?
    Ad Rem.
    tak nabijam bo zależy mi by być w czołówce, jeszcze przed koncem roku...

Miałem tamrona 28-75 i podziękowałem po pierwszym ślubie... Chodzi mi o ilośc trafień i szybkość AF. Owszem jak trafił z ostrością było lux, ale to nie jest focenie widoczków, czy rodzinnych spacerków z dziećmi. Głośny AF to druga sprawa zwłaszcza w kosciele... Sigmy nie miałem.

Uprawnienia umieszczania postów