Odświeżę wątek, w pracy używamy linksysa WRT 350N. Działa bardzo dobrze, może obsługiwać zewnętrzny dysk twardy oraz zrobiony jest z niego bank danych ( najczęściej filmy) Router działa w sys. Wi-Fi G oraz N. Wygląd ma kosmiczny, antenki przyciągają uwagę bardzo ! Nawet Panie się tym routerem interesują !!!! Różnice w technologi pomiędzy G a N są kolosalne. Pominę prędkość , bo jest oczywiste, ale np. stabilność sygnału - niesamowita. Np. gry sieciowe z internetu w sys. G różnie z tym bywa, zawsze coś co jakiś czas zrywało, w N to w ogóle nie istnieje taki problem. W gierki w sieci np. Battlefield 2142 można bez problemu grać , zadnych zerwań. Switch w tym routerze jest 100Mbit, trochę to na dzisiejsze wymagania mało, gdy podłączymy ok 10-12 komputerów, niestety odczuwa sie już spory spadek gdy np. coś ściągam albo przerzucam pomiędzy komputerami. Ostatnio w domu zapragnąłem zrobienie sieci LAN oraz WI-Fi. Kupiłem D-Link-a DIR 655 również z WI-Fi N oraz ze switch-em gigabitowym + bank danych DNS 323. Na testy zaniosłem to do pracy, zamieniłem za Linksysa. Trochę miałem obawy , bo nie miałem najlepszych doświadczeń z firmą D-Link. Ale obawy rozwiały się szybko, router jest po prosty cudowny, łatwy w konfiguracji , brak jakichkolwiek zawieszeń, bardzo dobry zasięg WI-Fi ( Lepszy niż Linksys ) , ale największą zaletą jest switch gigabitowy, jeżeli wszystkie komputery mają karty gigabitowe ( u mnie wszystkie ) , wymiana danych pomiędzy komputerami jest rewelacyjna !!!! Bank danych skonfigurowałem w RAID 0 , wymiana danych jest błyskawiczna ! . Ogólnie Polecam obydwa Routery, szczególnie duży postęp jest w Wi-FI . N jest niesamowita, np dane z banku danych ściągam po WI-FI z szybkością ok 12MBit/s .