... kiedy nic nie udaje sie.... a próby przeradzaja sie w koszmar... nalezy przeczytac instrukcje....![]()
... kiedy nic nie udaje sie.... a próby przeradzaja sie w koszmar... nalezy przeczytac instrukcje....![]()
Mnie dziwi to, że jak robiłem zdjęcia na 3200, do tego je mocno wyciągałem i po druku do 20x30 nie było tego widać, jakość była ładna. Albo inaczej - nie przeszkadzała w odbiorze zdjęcia.
Wiadomo, że jeśli ktoś planuje robić gładziusie foty to nie będzie startować z ISO3200 - wtedy raczej statyw, albo wyjątkowo jasne szkła.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
A ja mam pytanie do użytkowników którzy przeskoczyli z 30D bądź 40D na 50D jak wyglądają szumy na iso 800 do 1600 w tych modelach, tzn. gdzie są większe ( a raczej mniejsze ) i czy różnica jest znacząca.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I tak właśnie jest.
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
A jak wypadnie porownanie zdjecia na wysokich ISO 30d z 50d, ale w trybie sRAW pod katem szumu? Wg testow, 50d wypada lepiej, ma tez lepszy DR, a jak jest w praktyce, w zdjeciach z zycia wzietych? Przy czym od razu z zalozeniem, ze zdjecia albo beda prezentowane w sieci [ czyli zadnych 100% cropow itp ] oraz na odbitkach - typowo 21x15...