O ile mnie pamięć nie myli, to w Polsce odbyło się kilka spraw sądowych, w których sławne osoby pozywały tabloidy za publikowanie zdjęć związanych z ich życiem prywatnym i gazety wszystkie te sprawy przegrały.
O ile mnie pamięć nie myli, to w Polsce odbyło się kilka spraw sądowych, w których sławne osoby pozywały tabloidy za publikowanie zdjęć związanych z ich życiem prywatnym i gazety wszystkie te sprawy przegrały.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ja bym gwiazd nie żałował. Po to są gwiazdami, aby nie byli anonimowi i publiczność ich oglądała. Jak widzę te wszystkie gwiazdy w reklamach TV /reklamujące proszki, banki i inne badziewie/ przechodzi mi ochota na dalsze oglądanie telewizji.
Czytałem raz wywiad z jednym z najlepszych polskich paparazzi (tylko że on pracuje na stałe w gazecie) to mówił że spokojnie 3 tys można wsiąść za foto.
Choć było kiedyś małe ogłoszonko w F... czy Super ... że za zdjęcie dają chyba 100 zł jak dobrze pamiętam.
No to od poczatku.
Prywatne sa wtedy jesli jest sie osoba prywatna a nie zyje sie z pieniedzy publicznych.
Niezgodne z moim pojmowaniem moralnosci???? No to podaj mi posze kobiete czy mezczyzne zyjaca w NASZYM kraju, ktora zgadza sie aby jej/jego partner pukal inna osobe za plecami![]()
Co do przysiegi, to jesli to osoba publiczna, to kazdy mial okazje zobaczyc i usyszec jej przysiege w kosciele - przed Bogiem![]()
A na Twoje pytanie (choc podkreslam, ze nigdzie nie pisalem iz to JA zrobilem to zdjecie) czy to jest zgodne z moja moralnoscia odpowiadam - TAK. To wejscie w uklad z gosciem za kase zeby nie pokazywac tego zdjecia jest bardziej niemoralne niz opublikowanie go na lamach gazet.
walnj licytację... zacznij od 10K
Wrzuć to zdjęcie tu na forum, razem wszyscy ustalimy cenę poniżej której nie powinieneś zejść.![]()
SuperExpres, FAKt płacą minimum 500PLN.
ale przyznam temat z dolnej półki ...
Nieprawda. Niezależnie od tego, z jakich funduszy ktoś się utrzymuje, jego prywatność jest chroniona prawem. A kto kogo za przeproszeniem "puka" z całą pewnością należy do sfery prywatności. Zresztą pieniądze wydane z zasobów publicznych na wynagrodzenie jakiejś osoby przestają być publiczne i stają się prywatne.