Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 169

Wątek: Zdjęcie ZDRADY gwiazdy :-O

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

No To Pokażesz To Zdjęcie Czy Nie!!!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Dobra chlopaki - nie o to chyba w tym watku chodzi. Sprawa tyczyla sie zdjecia a nie prywatnych spraw i przezyc uzytkownikow
    No właśnie - ten z rogami co we mnie siedzi podpowiada - dawać w końcu te fotki.... ;-)
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

No dobra ja zaczne

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oj
    Mam rozumiec, ze nastepne fotki beda jeszcze....lepsze?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

jeżeli chodzi o aspekt prawny to:
    Art. 81 ust. 2 Ustawy o ochronie praw autorskich gdzie mowa jest o ochronie wizerunku określa dwa wyjątki od zasady wymogu uzyskania zgody na rozpowszechnianie wizerunku. Zgody takiej nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku osoby powszechnie znanej (nie publicznej), jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych, oraz osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, czy publiczna impreza.

Jeżeli chodzi o pełnienie funkcji - w takim wypadku o którym mowa od początku jeżeli zdjęcie było zrobione w miejscu publicznym to żaden sąd nie zabroniłby publkacji takiej fotografii - wszystkim którzy tutaj tak bronili moralności - jeżeli dowiem sięże mój kumpel zdradza swoja żonę to najpierw z nim pogadam, potem dam mu wpie... a jak to nie poskutkuje to będę chronił jego żonę przed skutkami, ale jeżeli osoba która jak już ktoś tu napisał urządająca innym życie i mówiąca co wolno a co nie popełnia przestępstwo (bo o ile pamiętam stosunek w miejscu publicznym jest przynajmniej wykroczeniem) i nie zastanawia się czy ktoś go zobaczy czy nie to już jest jego problem. I jestem za opublikowaniem takich zdjeć - sytuacje o których pisaliście (Edyta Górniak, Papież) są zupełnie inne - oni nie robili niczego co jest zakazane, czy nie moralne. Oni chronili swoją prywatnosć a mimo to ktoś właził butami - i tu jestem jak najbardziej po stronie "obiektów fotografowanych"

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sądzę, że nie masz racji.

"jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych"

Uprawianie seksu na tylnym siedzeniu samochodu nie jest związane z pełnioną przez daną osobę funkcją publiczną - tzn. mam taką nadzieję. ;D (chyba, że to Teresa Orlovsky była )

Teoretycznie - nawet Małysz idący po bułki nie pełni funkcji publicznej - bo jest znanym skoczkiem narciarskim, a nie znanym bułkonosicielem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Mój wykładowca, prof. Jacek Sobczak, ekspert od prawa prasowego, bardzo często powtarzał, że osobą publiczną jest tylko ****a.
    Zgoda... teraz pytanie: jak nazwalibyście swoją partnerkę życiową gdyby dała innemu? I dlaczego właśnie "k****"?

Miasto
    Łódź / Bydgoszcz

Domyślnie

raczej "zawiedziona"...

Domyślnie

Odradzam w każym bądź razie szantażowaniem tej znanej osoby, upubicznieniem fotek. Chyba że szukasz poważnych kłopotów. Ludzie w pewnych okolicznościach wpadają na rózne pomysły, pewnych kręgach mogą posunąć się dalej niż ci się wydaje.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

No właśnie - ten z rogami co we mnie siedzi podpowiada - dawać w końcu te fotki....
    Ja może nie zdrady, ale tego co zrobił wokalista zespołu Akcent podczas koncertu [%%]

Teraz żałuję, że nie sprzedałem tych fotek do jakiegoś Faktu cz Super Expresu ;]
    Pozdrawiam,
    Michał

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów