Pokaż wyniki od 241 do 250 z 337

Wątek: Dlaczego sprzedałe(a)ś?

Widok wątkowy

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Nikon D50 > Canon 400D > 40D > 350D
    > LX3

- Nikona D50 sprzedałem bo mi matryca nie pasowała.

- 400D dobry sprzęt ale sprzedałem sądząc że 40D coś wniesie sensownego.
    - 40D sprzedałem bo okazało się że nic nowego nie wnosi poza ciężarem.
    - 350D - powrót do małej lustrzanki, ma wszystko co potrzeba, zajmuje mało miejsca i nie wygina kręgosłupa, dla mnie sprzęt idealny w plener. Będę używał do samego końca, mojego lub jego. Dodam że ma najlepszą matrycę z tych aparatów ale to subiektywna ocena.

Teraz szkła:

-- Sigma 18-50/2.8 wersja do Nikona. Długa gwarancja, solidna budowa, solidnie aberuje. Obiektyw trafił do serwisu z powodu mydła z prawej strony. Szybka naprawa. Sprzedałem przy zmianie systemu.

-- 18-55/3.5-5.6 niezły za swoją cenę, ładny kolor, nie taki tragiczny jak opinia o nim. Sprzedałem bo kupiłem 17-40/4.0L
    -- 18-55/3.5-5.6 IS niby lepszy od poprzednika, słaba stabilizacja, ogólnie nie żałuję rozstania.

-- 28/2.8 bardzo fajne przyjemne szkiełko, mały lekki poręczny i ostry od pełnej dziury. Sprzedałem ale wróce do niego bo w komplecie z malutką lustrzanką daje minizestaw o dużych możliwościach, w dodatku to moja ulubiona ogniskowa. Nie wiem dlaczego sprzedałem, to był błąd.

-- 50/1.8 posiadam drugi egzemplaż, pierwszy był do niczego od momentu poczęcia w Chinach, drugi bardzo dobry optycznie. Szkło powodujące liczne frustracje z powodu namiastki AF-a. Przykład bezmyślnych oszczędności na projekcie i materiałach.

--50/1.8 MkI polecam, normalnie zbudowany w porównaniu z następcą. Nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć dlaczego sprzedałem. To był błąd.

-- 85/1.8 bardzo dobre szkło, znakomity optycznie, szybki AF, solidna budowa. Sprzedałem bo poprostu nie używałem, nie moja ogniskowa.

--17-85/4.0-5.6 IS USM dobry AF, dobry zakres, znakomita stabilizacja. Kosmiczna beczka i aberacje na 17mm. Sprzedałem bo coś mi w nim nie pasowało. Rozstaliśmy się bez żalu z mojej strony.

--17-40/4.0L dla mnie ideał, dobry zakres ogniskowych, bardzo solidna budowa, dla mnie wystarczająca jasność. Piękny kolor, dobra ostrość w całym zakresie ogniskowych i przysłon. Nie podzielam obiegowej opinii i mydle. Sprzedałem bezmyślnie i zdecydowanie pochopnie. Kiedyś do niego zdecydowanie wrócę.

-- 70-200/4.0L znakomity, budowa, ostrość, kolor, AF, same zalety. Sprzedałem bo na moje potrzeby niestety za krótki. W planach 300/4.0L lub Sigma 100-300/4.0 HSM. Zdecydowanie polecam, piękne szkło.
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 26-10-2009 o 10:10

Uprawnienia umieszczania postów