Strona 30 z 34 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 337

Wątek: Dlaczego sprzedałe(a)ś?

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

No i przypomniało mi się co jeszcze sprzedawałem:

* Speedlite 380ex -> Speedlite 430exII = chyba nie trzeba pisać, palnik obracany, szybsze ładowanie, więcej opcji, manual, ekran z opcjami, wow!

* Naneu Pro Correspondent 200/300 -> Lowepro Reporter D400AW - rozmiar, wygoda, dożywotnia gwarancja. Powód zmiany - bo Naneu była zacną torba, jak na torbę za taką kasę ~ 150pln. Kolejny powód to powiększenie mojej fotograficznej rodzinki. Dziś nie dość, że codziennie Lowepro używam, to i tak część sprzętu leży w domu bo się nie mieści, hehe!

* Statyw Bilora - nie używałem. Albo inaczej, używałem w dawnych czasach, początkach mojej przygody z fotografią z lekkimi kompaktami. W momencie wejścia w segment lustrzanek i obiektywów średniej wielkości i wagi - statyw przestał być użyteczny. Nie utrzymywał ciężaru mojego sprzętu, więc powędrował w świat...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Informacja.

Ważna informacja.
    Od teraz osoby które wpisują się w tym wątku z pseudoogłoszeniami o tym co mają zamiar sprzedać, muszą liczyć się z konsekwencjami w postaci punktów karnych i usunięcia postu. W szczególności dotyczy to osób które nie mają wystarczającego dorobku żeby móc dać ogłoszenie w dziale giełda.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-01-2011 o 19:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

HP PhotoSmart 912 - rewelacyjny aparat... był z niego 10 lat temu;

Nikon Coolpix 8800 - za wolny, nie trafiający, ogólnie to się zawiodłem;

Canon 500D + BG-E5 - za wolny, brak górnego LCD (nawet Coolpix go miał);

Canon EF-S 18-200 IS - nie polubiliśmy się, głównie leżał w szafie;

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Ja ostatnio sprzedalem C 70-200/2.8 L mimo swietnego stanu oraz "staruszka" C 300/2.8 L.
    Przez ostatnie lata duzo kombinowalem ze sprzetem, wymienialem, testowalem itp.
    W koncu postawilem na jakosc i "swiety spokoj" hehe, troche zainwestowalem i odswiezylem garaz jak widac w stopce:-D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na początku eksperymentowałem z korpusem cyfrówki i szkłami analogowymi typu pancolar 1,8/50 i sonnar 300/4 (żeby za mniejsze pieniądze mieć dobrą jakość) potem jednak przeszedłem najpierw na proste szkła do cyfrówek typu 28-105 II USM - dla wygody i jeszcze później na L - dla wygody i jakości.

Dopiero zaczyna Awatar Bust

Domyślnie

Nikon D90 na Canon 5D
    w nikonie najbardziej przeszkadzały mi cukierkowe i przesaturowane kolory, słabo działający AWB. Czasem trzeba było się namęczyć zeby dojść do jako takiego wygladu zdjęc w post procesie, gdyż prosto z puszki wyglądało to często jak z małpki. Nie zależało mi na szybkim AF.
    W Canonie dostałem wszystko czego potrzebowałem czyli piękny obrazek- lepsze kolory, ostrzejsze i bardziej szczegółowe zdjęcia przy podobnej klasie obiektywów.
    Jedyna wada to brak automatycznego czyszczenia matrycy, sam boje się tego robić a często zmieniam obiektywy..

Domyślnie

30d na 5d pełna klatka
    5d na 5d mark II bo nowy i posłuży kolejne 2 lata
    50 1.4 na 35 .1.4 bo magiczne szkło i ogniskowa jakoś mi strasznie spasowała i z wolna jestem w stanie się określić w tym temacie
    a wczoraj 24 1.4 zamiast 35 1.4 bo szerzej a czasem nie można zrobić kroku w tył
    85 1.8 na sigmę 85 1.4 wiadomo bo jaśniej mimo wolniejszego af moim zdaniem.
    Generalnie o ile wybór body nie stanowi większego problemu o tyle dobór szkieł jest dosyć indywidualną sprawą uzależnioną od wielu zmiennych.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A700 na pełną klatkę 5d2
    100 macro i 70-200/4 na Sigmę 150 macro i 85/1,8 bo i macro i portret szerszy i węższy.
    C50/1,4 bo cienkie jak d*** węża na Zeissa 50/1,4, który jedzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    C50/1,4 bo cienkie jak d*** węża na Zeissa 50/1,4, który jedzie
    To czekam, że jak już dojedzie, to się podzielisz wrażeniami w wątku o 50/1,4.
    Ja ciągle nie mogę się zdecydować którą pięćdzesiątkę wybrać

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie martw się.
    Jak będzie to napiszę swoje wrażenia.

Strona 30 z 34 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów