Pokaż wyniki od 221 do 230 z 337

Wątek: Dlaczego sprzedałe(a)ś?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Strasznie cierpisz. Jak można ci pomóc? 50.1,4 mydlane do f4? Ktoś cię normalnie oszukał, omamił i sponiewierał. Weź ty ten chłam canona sprzedaj i kup d700. Bo coś mocno naciągasz fakty. D700 jest nieznacznie droższy od 5d. Zatem twoje utyskiwania wynikają z czegoś zupełnie innego. Ważne,czy ty wiesz z jakiego powodu.

EDIT - Lukep napisał wyraźnie o kilku świetnych zoomach nikorowskich, czepiasz się jak w amoku chłopie. A tą stałką 50mm nie szafuj, dzisiaj kolega z forum przysłał mi link do zdjęcia swojej 50 1,4 na 1,4. Tylko ślepy powie, że to nieostre szkło.
    z pewnością jest to zbocznie wynikające z rozpieszczenia nikkorem 50/1,4 AF-S
    Jest to lekko wyolbrzymiony zarzut - celowo, jestem zawiedziony jakością zdjęcia na pełnym otworze (canon 50/1,4 )
    ktoś wyżej znów napisał, że stałki ( rozumiem, że 50/1,4 też ) canon są lepsze od nikkora - skąd takie rozbieżności ??? wyjaśnijcie mi to dlaczego N jest ostry na 1,4 a C nie jest a mimo tego piszecie, że jest inaczej - rozumiem, że ostrość to nie wszystko - skupmy się jednak TYLKO na tym parametrze - tylko taki mnie interesuje - NAJWAŻNIEJSZY ( reszta jest OK )

EDIT - przyznaję zaprezentowane sample są ładne i ostre. Żadnych zarzutów - widocznie szkło które miałem nieprzyjemność testować nie miało takiej funkcji ( kolega stwierdził, że trzeba trafić na DOBRY egzemplarz ) - widocznie "trafiłem" na zły...
    Ostatnio edytowane przez andrzejwodejszo ; 23-10-2009 o 15:25
    www.wodejszo.com
    "A Aphex Twin to współczesny Mozart..."
    GG 6725983

Uprawnienia umieszczania postów