A co tu się rozpisywać, tak najłatwiej w sumie:
http://www.google.com/search?q=40D+p...non-board.info
A co tu się rozpisywać, tak najłatwiej w sumie:
http://www.google.com/search?q=40D+p...non-board.info
40d na 1d mark III bo odczuwałem potrzebę noszenia większego ciężaru na szyi![]()
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
BG-E2N, C50/1.4, C10-22, 3xC70-210, C100-300L, C100-400L......na.......Ford Mondeo......bo nie miałem czym jeździć![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
400d na 5d mark ii - dla lepszego obrazka,
c 17-55 2.8 IS na c 24-70 2.8 - rzadko używałem IS i nie pasuje na FF
sigma 30 1.4 na c 50 1.4 - nie pasuje na FF
Sprzedałem Nikona D300 z gripem - kupiłem canona 5D - jakośc canonowysz szkieł w porównaniu do nikonowych jest nieporównywalnie niższa - i wykonanie i ostrość w nikonie jest DUŻO lepsze.
W nikonie brakowało mi pełnej klatki ( uzywanie starych szkiełek w 100, a nie 150% ich ogniskowych ) brak potrzeby dobierania soczewek , aby szkło ostrzyło na nieskończoność.
Jak to mówią coś za coś.
Sprzedałem tez 70-200/2,8VR Nikkora ( wg mnie nie ma sobie równych w tym zakresie ) sprzedałem kilka szerokich kątów i stałek - zostałem z 50/1,4 AF-S ( rewelacja ) - teraz zamieniam je na Canonowe i juz teraz wiem, że jakość mnie nie zadowoli.
Na dniach kupuje samyanga 85/1,4 - brak AF nie przeszkadza mi wcale - foce głównie w studio.
Canon 5D - fajny bo ma pełna klatkę - niefajny z pozostałych przyczyn - stary, wolny, nieergonomiczny, mimo tege że z magnezu to wygląda jak plastik, mały wyświetlacz, wolny port USB, kiepski AF brak przycisków na wierzchu - trzeba czesto wchodzic do menu. ( w porównaniu do D300 )
D300 - mega szybki i spełniający moje wymagania w 99% - jedynym minusem jest APS-C![]()
Witam tak na marginesie... mam nadzieję, że nie zjecie mnie z powodu zamiłowania do Nikonów ( Dxxx w górę )
Pozdrawiam
Andrzej Wodejszo
No ale skoro wszystko prócz pełnej klatki w canonie jest "be" to po co zmieniałeś? Masochista?
Btw - 70-200vr vs 70-200is. Oba równie ostre, jeden winietuje jak głupi, drugi słaby pod światło. Remis.
Nie definicja tylko bezpodstawne biadolenie - staruszek 5d jest do tej pory jednym z najlepiej obrazujących body a cała reszta to szczegół. Bo pełna klatka nie ma tu nic do rzeczy, d700 pokazało jak trzeba się namęczyć z profilami i postprocesem by uzyskać podobnie miodne rezultaty co z 5d.
edit zaraz wkleję
Ostatnio edytowane przez andrzejwodejszo ; 23-10-2009 o 14:52
www.wodejszo.com
"A Aphex Twin to współczesny Mozart..."
GG 6725983