Pokaż wyniki od 1 do 10 z 337

Wątek: Dlaczego sprzedałe(a)ś?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    dziwi mnie element narzekanie na 350D ja jestem z niego bardzo zadowolony, moze to nie demon szybkosci, ale dla moich amatorskich fotek wystarcza
    cieszymy się twoim szczęściem, martwimy się ze nie możesz znieść tego że inni mogą mieć zdanie odmienne.

a tak w temacie

Jakiś zaawansowany kompakt HP .... kilka dni na szczęście mogłem go oddać...300D notabene z pierwszej dostępnej serii w polsce dałem za niego ok 5500PLN zgroza .... sprzedałem po 3 latach i ok 50000 klepnięć na nim się nauczyłem .... 30D do dzisiaj i jestem zadowolony ... następny będzie prawdopodobnie 5D kiedy osiągnie poziom ok 3500-4000 chyba że następca okaże się niezbyt drogi w granicach 5000...

szkła... Sigma : 24-135 2,8-4,5 chyba i 70-300 APO mk2 ... przez pierwszy rok cisnołem ten zestaw ale efekty był delikatnie mówiąc takie sobie.... kiedy zobaczyłem moje pierwsze ostre zdjecie z minimalną GO z CZJ Pancolara 1,8 to juz wiedziałem co zrobić z sigmami po 1h były już na Allegro ... przez te 3 lata przewineło się przez moje ręce mnogość manualnych stałek nawet nie bede wyliczał ale ostał się miodny komplet: Flektogon MC 35 2,4 ; Planar T*50 1,4 ; Biometar MC 80 2,8 ; Sonnar MC 135 3,5 . Ja w przeciwieństwie do kolegów nauczyłem się nawet ptaki w locie łapać manualami mam dobry wzrok i nie mam z tym problemów (mozna sobie luknać w galerię 90% to manuale).... ale nie jestem hipokrytą i jak bym miał kasę na AF to kupiłbym: T17-50 2,8; 50 1,4; 80 1.8 ; 100 macro ; 400 5,6 ; ... oczywiście to nie komplet marzeń, ale taki na który względnie byłoby mnie stać.

myślę że ten wątek to wbrew pozorom jeden z cenniejszych sprzętowych wątków dla początkujących.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 15-03-2008 o 09:40

Uprawnienia umieszczania postów