Strona 9 z 34 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 337

Wątek: Dlaczego sprzedałe(a)ś?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    i co robisz o 1% lepsze zdjecie niz 350d?
    I co, trollujesz bo masz 350D? Umiaru poproszę .
    Przy zmianie puszek nie tylko 'robienie lepszych zdjęć' się liczy .
    Raczej należy się zastanawiać "co ci przeszkadzało w poprzednim aparacie że zdecydowałeś się na zmianę" a nie takie niezbyt mądre zaczepki o "lepszych zdjęciach" .

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Ja nie napiszę dlaczego sprzedałem, a dlaczego sprzedam 350D. Na 350D uczyłem się cyfrowej fotografii, a że apetyt rośnie, więc:

1. Bo podstawą dobrego zdjęcia jest dla moich zastosowań i rozumienia fotografii kompozycja + jakość obrazu. Odpowiedz nasuwa sie sama: 5D w akceptowalnej cenie.

2. Bo szkła są ważniejsze i droższe od body, w związku z tym chcę kupić raz a dobrze. Do tego dochodzą właściwości optyczne w połączeniu z 5D, uniwersalność i zakres. Wniosek: 24-70/2.8 L + 70-200/4 IS L + 85/1.8 USM
    Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio ; 23-12-2007 o 19:23

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

24-70 nie jest mistrzem ostrosci, wiec nie wiem czy to az tak dobrze wydane pieniadze. Lepiej 35L i cos szerokiego wziac do 5D. 85/1.8 to dobry wybor.

Zdrowko

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

24-70 nie jest mistrzem ostrosci, wiec nie wiem czy to az tak dobrze wydane pieniadze. Lepiej 35L i cos szerokiego wziac do 5D. 85/1.8 to dobry wybor.

Zdrowko
    W porównaniu ze stałkami być może nie jest mistrzem ostrości ale ogólnie to szkło jest ostre więc nie wyrokowałbym tak bezwzględnie. Być może zależy to od konkretnego egzemplarza. Mój np jest ostry od 2.8 na wszystkich ogniskowych, co dowodzi, że przy odrobinie szczęścia/dobrym źródle można trafić na ostrą sztukę.

To co napisałem powyżej nie zmienia faktu, że 85 + 5d = miodek i sama przyjemność
    Ostatnio edytowane przez raster ; 23-12-2007 o 20:40

Zablokowany

Domyślnie

Ja właśnie stoję przed dylematem 17-50 2,8 czy 17-40/4. Mam oba i jeszcze nie zdecydowałem, które zyska nowego właściciela.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Jasne. I zeby zrobic dzieciom zdjecia w domu, bede zmienial co chwile 3 stalki...
    Ja rozumiem, ze wszyscy pra w kierunku legendarnej jakosci stalek, ale czesto stoi to wbrew funkcjonalnosci.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon 70-200/4 L > Canon 70-200/2.8 L wiadomo o co chodzi
    Canon 50mm 1.4 zamienię na 17-55 2.8

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Jasne. I zeby zrobic dzieciom zdjecia w domu, bede zmienial co chwile 3 stalki...
    Ja rozumiem, ze wszyscy pra w kierunku legendarnej jakosci stalek, ale czesto stoi to wbrew funkcjonalnosci.
    Wiesz co.. odkąd zobaczyłem co wychodzi z 85/1.8 i 35L to mimo że mam całkiem pozadne 24-105 to jakoś zdecydowanie wole mieć zapięta stałkę (jak mam czas się pobawić).. i jakoś mam sporo zdjęć moich dzieci (dzieci nie uciekną.. a nawet jak uciekną to zaraz wrócą ).. co prawda 35L się jeszcze nie dorobiłem ale czeka w kolejce na zakup - wolę mieć jedno porządne zdjęcie niż 50 średnich
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja 24-70 używam w pomieszczeniach jedynie kiedy potrzebuję zakres poniżej 35mm. W innych przypadkach nie chce mi się go wyciągać. A trzymam go jedynie że przydaje się do sportu. Inaczej bym go sprzedał. I uważam że stałki do dzieciaków są fajne bo trzeba się namęczyć żeby mieć fajne zdjęcie :-)

Domyślnie

Nie będe gorszy

Minolta Z1 --> Canon 30D

Po zmianie jestem jeszcze oczarowany, a to już drugi tydzień
    Jednak Zetka zostaje bo do makro nie ma równych

Strona 9 z 34 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów