Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Wątek: Canon 24-70L

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Smile

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Dałbym dużo za to, abyś miał możliwość powtórzyć testy na błonie foto. I nie zdziwiłbym się wcale, gdyby okazało się, że z korpusem analogowym obiektyw pracuje bez zarzutu

Tak wlaśnie zrobiłem. Na slajdzie oba wyszły nie do odróżnienia. Oba ostre jak żyleta. Gdyby nie exif to bym nie uwierzył i pomyślałbym że coś mi się pomieszało i nie zminiłem obiektywu. Wychodzi na to że naprawdę daleko jeszcze cyfrze do błony.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no to mnie zmartwiles... w takim razie oczekuje ze podasz alternatywe na ten zakres ogniskowych rozna od stalek, bo sie bradzo powaznie przymierzalem do tego szkla a tu takie info...
    Szczerze? Jestem w kropce. Mam zamiar zrobić 2 rzeczy: sprawdzić tamrona i 28-70L. Jestem w stanie zaakceptować słabe 2.8 (od tego mam stałki), ale potrzebuje mieć ostre f4.0 i brak aberacji - nienawidzę tego fioletowego syfu na wszystkich możliwych krawędziach.
    Na dzień dzisiejszy mój zestaw podróżny to 17-40/4; 70-200/4 i 50/1.4. Jakość optyczna i poręczność obydwu zoomów jest rewelacyjna, a 50/1.4 do słabego światła i małej GO w zupełności wystarcza.
    Nie wiem gdzie zamierzasz kupić, ale chyba jedyny pewny sposób to pojechać do Niemiec lub USA do dobrego sklepu, kazać sobie przynieść kilka sztuk i wybierać. Z relacji ludzi, którzy tak zrobili wynika, ze byli w stanie wybrać dobrą sztukę z 5-7 egzemplarzy. Jeśli się nie udało w jednym sklepie to szli do innego. Znam jednego człowieka, który ma rewelacyjną kopię 28-70L. Zaproponowałem mu, że odkupie od niego to szkło za cenę nowe 24 70 + 30%. Powiedział, żebym go pocałował w .... , bo to jest jego skarb i nie zamierza się z nim rozstać za żadne pieniądze.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Tak wlaśnie zrobiłem. Na slajdzie oba wyszły nie do odróżnienia. Oba ostre jak żyleta.
    Jakie oba?

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Szczerze? Jestem w kropce. Mam zamiar zrobić 2 rzeczy: sprawdzić tamrona i 28-70L.
    Arkan, gdybyś potrzebował 28-70L do sprawdzenia to daj znać. Wiszę Ci wciąż rewanż za Sigmę 20/1.8 :-)

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Jakie oba?
    Ups. Przepraszam myślałem a nie napisałem. Miałem na myśli 24-70L i 70-200L IS.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Arkan, gdybyś potrzebował 28-70L do sprawdzenia to daj znać. Wiszę Ci wciąż rewanż za Sigmę 20/1.8 :-)
    Dzięki, ale następny na liście jest 35/1.4L :-) Chwilowo mam dość eksperymentów z jasnymi zoomami Canona - mam za sobą porażkę z 24-70 i 70-200 non-IS. Jak już zakupię 35/1.4 to się zgłoszę - będę miał do czego porównywać ;-) (no chyba, że zdarzy się cud i trafi mi się jakaś super kopia 28-70 do kupienia, to 35/1.4 poczeka)
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Ups. Przepraszam myślałem a nie napisałem. Miałem na myśli 24-70L i 70-200L IS.
    O ten drugi jestem spokojny; na pewno jest świetny tak do analoga jak i do cyfry.
    Problemy w dSLR stwarzają tylko obiektywy szerokokątne i ultraszerokokątne.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ktos to potwierdzi?
    http://www.pbase.com/accl/ef2470

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Teraz to mam niezly metlik w glowieZastanawia mnie to co piszecie o 24-70 canona i mam nastepujace przemyslenia.Firma jest swietna ,szklo tej klasy i z takim swiatlem przeznaczone do grupy profi powinno sie charakteryzowac naprawde swietnym wykonaniem(chodzi o jakosc optyczna co oczywiscie przeklada sie na jakosc fotek) a nie jak piszecie losowo trafia sie raz dobre raz zle egzemplarze.Jeszcze rozumiem poczatek produkcji wyszly jakies niedorobki i poprawiaja,ale szklo na rynku od 01-Nov-2002 i takie jajca wychodza.Troszke mnie to dziwi,czy firma na to zupelnie nie reaguje i nic nie robi sobie ewentualnie ze zwrotow,chyba oczywiste ze te opinie jesli sa prawdziwe odbijaja sie i to bardzo na sprzedazy.Czy nie potrafia po takim czasie i bogatsi o doswiadczenia i opinie klientow odnosnie tego produktu zabrac sie do roboty i zrobic z tym cos ,aby za tak ciezkie pieniadze klient nie marudzil i byl 100% zadowolony.
    Jakie sa wasze opinie odnosnie tego tematu?
    Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus
    Troszke mnie to dziwi,czy firma na to zupelnie nie reaguje i nic nie robi sobie ewentualnie ze zwrotow,chyba oczywiste ze te opinie jesli sa prawdziwe odbijaja sie i to bardzo na sprzedazy.Czy nie potrafia po takim czasie i bogatsi o doswiadczenia i opinie klientow odnosnie tego produktu zabrac sie do roboty i zrobic z tym cos ,aby za tak ciezkie pieniadze klient nie marudzil i byl 100% zadowolony.
    Jakie sa wasze opinie odnosnie tego tematu?
    Pozdrawiam
    Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Innymi słowy: najwidoczniej firmie się tak włsaśnie bardziej opłaca.Merketing właśnie tak jakoś dziwnie działa że wali w rogi szarego klienta. Z mojego 24-70L jestem zadowolony. Nie zmienia to jednak faktu że bardzo mnie wkurzają tego typu praktyki.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów