a tak wogle to moze niech Vitez nam sprzet kupuje? on ma szczescie i wszystko mu dziala jak nalezybedzie zastepowal ludzi od weryfikacji jakosci w fabrykach canona
![]()
a tak wogle to moze niech Vitez nam sprzet kupuje? on ma szczescie i wszystko mu dziala jak nalezybedzie zastepowal ludzi od weryfikacji jakosci w fabrykach canona
![]()
A juz mialem wszystko ustawione tzn.24-70 L z USA mialem miec za 3 tygodnie.Jeszcze jedno pytanie Canon naprawdez z tym nic nie robi i olewa klienta,czy nowe sztuki ktore wypuszcza sa juz poprawne.Wiem ze to moze bardziej jakies dywagacje niz pytanie,ale powinien cos zrobic z takimi szklami jakimi sa L.
Kto z grupowiczow ma ta L i jest z niej naprawde zadowolony i nie zaluje wydanych badz co badz duzych pieniedzy.
Już o tym pisaliśmy wiele razy - długoogniskowe eL-ki nie sprawiają z zasady żadnych problemów. Problem jest wyłącznie ze szkłami szerokokątnymi.Zamieszczone przez robsonikus
Trzeba przyznać, że to jednak chyba trochę paniczna reakcja. Sugerowałoby to np. istnienie zmowy - "jest źle, wszyscy o tym wiedzą, po co o tym mówić, i tak lepiej nie będzie, więc po co sobie komplikować życie - a biznes niech się kręci"?Zamieszczone przez Jurek Plieth
Przecież nigdy (rzadko) się nie podaje personaliów, lecz zwykle powołuje się przy podawaniu argumentów na anonimowego "eksperta w temacie". Jeżeli argumenty eskperta są zasadne to i tak kiedyś wypłyną na światło dzienne. Nie żyjemy przecież w średniowieczu.
A co do ekspertów, to zawsze można powiedzieć, że wiedzę uzyskano jeszcze z innych źródeł. O ile to prawda![]()
Nieglupi pomyslZamieszczone przez Czacha
... 17-40 4L tez mi smiga
![]()
no wlasnie 17-40 mi rowniez smiga, wiec 24-70 ma wieksze ogniskowe czyli teoretycznie powinno byc lepiej...
Dzieki Arkan ze poruszyles temat bo z 24-70 nie chce rezygnowac... poprostu trzeba go bedzie gruntownie sprawdzic, a kto wie moze juz za pierwszym razem trafie jednego z dziesieciu.... trzeba szukac i dac sobie szanse
..czego serdecznie życzę, a jak juz trafisz, to daj szybko namiary sprzedawcy i numer serii - może uda się powtórzyć sukces ;-)Zamieszczone przez Jac
Pentax K-5 II, Leica M9
Ciekawe czy np szansa na trafienie na dobra L 24-70 jest wieksza w USA niz np w PolsceCo wy o tym myslicie.Chodzi mi o bhphotovideo.com
Pozdrawiam
Ja bym bez możliwośći podpięcia szkła i zrobienia fotek testowych nie kupił tego obiektywu. Chyba, że wychodzisz z założenia, że jak będzie kiszka, to sprzedasz bez straty na allegro i bedziesz próbował dalej.Zamieszczone przez robsonikus
Pentax K-5 II, Leica M9
Arkan, a mozesz gdzies wrzucic sample z tego 'walnietego' 24-70 allbo wyslac na @