witam mam pytanie
OKAZJA CANON EF-S 55-250 f/4-5.6 IS W SUPER CENIE
takie ogloszenie jest okazja w porownaniu z 70 200 L 5,6 bez IS
Mozecie drodzy forumowicze podeslac porownanie tych 2 szkiel ;ub swoje obserwacje opisac. Bede zobowiazany
witam mam pytanie
OKAZJA CANON EF-S 55-250 f/4-5.6 IS W SUPER CENIE
takie ogloszenie jest okazja w porownaniu z 70 200 L 5,6 bez IS
Mozecie drodzy forumowicze podeslac porownanie tych 2 szkiel ;ub swoje obserwacje opisac. Bede zobowiazany
Takiego obiektywu jak 70-200 L 5.6 nie ma ...
Jak chodzilo ci o 70-200L f/4 to porownac mozesz sobie tutaj:
http://optyczne.pl/porownaj.php?co=o...d0=30&add1=638
Jak sam widzisz nie mozna powaznie porownywac taniego zooma z Lka...
czarny aparat z białym obiektywem ...
no poczytalem oceny maja zblizone chcialem kupic sobie jako dodatkowy cena atrakcyjna a mam zle doswiadczenei z tamronami i innymi tego typu wynalazkami wiec sie zainteresowalem. Moze ktos tym robil i moze z wlasnego doswiadczenia opisac
Miałem 55-250 IS na trzy dni na próby. Imho jest jak najbardziej ok
Plastik z kórego jest zbudowany jest taki jak w T 17-50. Obiektyw jest lekki i poręczny. AF dużo cichszy niż w T 17-50 i praktycznie się nie myli. ( zdjęcia robiłem głównie w ostatni ładny i słoneczny weekend. IS działa i zdecydowanie ułatwia życie. Na ogniskowej 250 można spokojnie robić zdjęcia na 1/50 s. Jakość zdjęć lepsza niż się spodziewałem (w całym zakresie ogniskowych).
Bardo przyjemny obiektyw dla amatorów.
Z minusów - do focenia szybko przemieszczających obiektów ( np mojej młodszej córki ) AF za wolny
AHa obiektyw testowałem na 350D.
Teraz szykuję 9 stówek na zakup
Witam, mam to szkiełko - używam z 450D, jest super jak za tą cenę, fotografuję samoloty i zdjęcia 100 % ostre, af szybki, stabilizacja bardzo skuteczna - bez problemu można wykorzystywać czasy 1/10s, jak dla mnie rewelacja.
Używam tego szkła od 2 dni z 40D. Jak na razie sprawuje się dobrze. Tworzywo dobrej jakości i solidne. IS sprawuje się jak należy. Nie jest to wydmuszka jak kit 18-55. Stosunek możliwości do ceny jest rewelacyjny. Poza tym jest kompaktowy i w miarę lekki. Nie każdy lubi chodzić z dużą, białą, metalową tubą 1,5 kg. Niezły kompromis na spacer.
już nie przesadzaj z tym 1.5 kg. rozumiem jakbyś narzekał na 15kg. Gdyby ktoś mi zaproponował zamianę bo jego 70-200 f2.8 IS jest za ciężki bez chwili zastanowienia oddał swojego 55-250. Szkło fajne, ale dzieci noszą w plecakach do szkoły kilka razy cięższe książki i zeszyty, jakoś dają radę.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...