Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 187

Wątek: Ef-s 55-250mm f/4-5.6 IS

77greg77
    Guest

Domyślnie Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Witam chcialem sie z wami podzielic wrazeniami z obiektywu Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS testuje go 3 dzien i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, poprzednio mialem Tamrona 70-300 i jest dosyc duza roznica, w Canonie przy ogniskowej 250mm zdjecia sa idealne, zero mydla, stabilizacja dziala super 1/20 250mm zdjecie ostre!! autofokus tez jest ok! o wiele ciszej niz w Tamronie, no i szybciej ustawia ostrosc, myli sie rzadko. Jedynie do czego sie mozna doczepic w tym obiektywie no to niestety dosyc kiepski material, plastik i wogole wyglada jak zabawka tu akurat na korzysc Tamrona czy Sigmy, pytanie tylko czy to az tak istotne, skoro liczy sie efekt koncowy , pozatym cena obiektywu to ok 1000 zl - wiec niema sie co dziwic, mysle ze ten obiektyw powali SIGME 70-300APO czy Tamrona 70-300mm. Wrzucam linka do testow jakby ktos byl zainteresowany http://www.photozone.de/8Reviews/len...56is/index.htm

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

też mam ten obietkyw i również jestem zadowolony z zakupu.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Leszno WLKP

Domyślnie

Bry. stoję przed wyborem, i zastanawiam się czy stary dobry sprawdzony EF 70-210 3,5-4,5 USM czy właśnie ten wspominane nowum 55-250 f4-5,6 IS (kwestia wykorzystania jako typowa amatorszczyzna ).
    Czy któryś z forumowiczów miał okazję je porównywać?
    Czy ten 55-250 dysponuje czymś takim jak ręczne przeostrzanie na AF?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snil Zobacz posta
    Bry. stoję przed wyborem, i zastanawiam się czy stary dobry sprawdzony EF 70-210 3,5-4,5 USM czy właśnie ten wspominane nowum 55-250 f4-5,6 IS (kwestia wykorzystania jako typowa amatorszczyzna ).
    Czy któryś z forumowiczów miał okazję je porównywać?
    Czy ten 55-250 dysponuje czymś takim jak ręczne przeostrzanie na AF?
    nie zabardzo rozumiem co oznacza 'przeostrzanie', w efs55-250 mozesz po automatycznym wyostrzeniu recznie skorygowac ostrosc pokrecajac pierscieniem ostrosci w jedna lub druga... idz do najbliszego sklepu i pomacaj...

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    nie zabardzo rozumiem co oznacza 'przeostrzanie', w efs55-250 mozesz po automatycznym wyostrzeniu recznie skorygowac ostrosc pokrecajac pierscieniem ostrosci w jedna lub druga... idz do najbliszego sklepu i pomacaj...
    Chodziło pewnie o to czy ma FTM? Nie ma.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Możecie powiedzieć za ile kupiliście? Bo chyba jestem zainteresowany (wcześniej 70-200 4.0 i 70-300 4.0-5.6 IS, ale cenowo za drogie jak pojawiło się 55-250 4.0-5.6 IS). Czy ktoś byłby tak miły i kupił mi go gdzieś uprzednio sprawdzając pod kątem BF/FF i innych ciekawostek? Bo w Bydgoszczy jeszcze nie wiedzą co to to wogóle jest, i jacyś tacy zdziwieni :P

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

A to szkiełko rusza mordką przy ostrzeniu?
    Pozdrawiam,
    Michał

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co dobrze rozumiem po angielsku to w obu przypadkach ostrzenia i zoomowania. Ale mi to zwisa, zawsze można poprawić filtr mając ustawiony już af. Bardziej teraz zmartwiło mnie to :
    Unfortunately the test camera (EOS 350D) didn't really like the lens. At 55mm it had big troubles to lock on reliably and in the field things weren't all that convincing beyond either. This aspect is much better on an 40D or 400D though.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam zamiar kupic ten obiektyw do mojego 20D. Obecnie mam 18-55 kit. Mialem zamiar wziac sigme 70-300 APO, jednak chyba ten canon 55-250 bedzie lepszym rozwiazaniem, zwlaszcza, ze cenowo az takiego skoku nie ma, a do tego IS to swietna sprawa. Bardzo bym prosil userow tego szkla o WYCZERPUJACE opinie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Leszno WLKP

Domyślnie

Podsumowując.
    1. kręci mordką - złe dla filtrów, np. COKIN...
    2. Nie ma FTM - czyli jak mniemam muszę przełączyć się z AF na MF by ręcznie skorygować?
    3. problemy z 350d.. .ja mam 300d to pewnie tak samo... albo jeszcze gorzej!
    A aby przetestować to muszę gdzieś dalej jechać, albo do zamówić uprzednio... bo w Lesznie nie mają w żadnym sklepie... masakra!
    znowu się wacham w stronę starszego 70-200USM.....

Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów