Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819
Pokaż wyniki od 181 do 187 z 187

Wątek: Ef-s 55-250mm f/4-5.6 IS

Domyślnie

W ostatnim czasie miałem możliwość przetestowania kilku teleobiektywów i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że canon 55-250 nie ma sobie równych w tej klasie cenowej. Być może zdarzają się gorsze egzemplarze, ale mój udał się ostry, dodatkowo jest stosunkowo cichy, szybki i celny. Do obiektywów klasy L nie ma co porównywać jednak są one przynajmniej kilka razy droższe.
    7d, 24-105 f/4L IS USM, 70-200 f/4L USM, 50 f/1.4 USM, Speedlite 580EX II

Awatar 76Lucas
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Witam, ja krótko co do obiektywu 55-250, w całym zakresie dobrze ostrzy, AF rzadko się myli, w moim przypadku używałem go podczas sesji fotograficznej mojego "świeżo ożenionego'' brata .
    Wg mnie, to naprawdę idealne uzupełnienie dla amatora (łoj, to dla mnie ).
    Nawet cenę da sie przeżyć....

Pozdrawiam
    Canon EOS 450D, EF-S 18-55 1:3.5-5.6 IS, EF-S 55-250 1:4-5.6 IS, EF 50 1:1.8
    ...i nadal sie uczę...

Awatar Hellborn
    Miasto
    prawie Wrocław

Domyślnie

Odświeżę wątek, zostałem szczęśliwym (po tygodniu mniej) posiadaczem tegoż obiektywu. Ponieważ jestem fotoświeżak, powiedzcie mi, co zrobić na 10 strzałów 2 do 3 są celne, 80% muszę robić na manualu, problemy z AF. Co zrobić? Reklamować? Oddać do serwisu? Oddać do serwisu razem z body (dodam ze body mam 500D i z kitem, ani ze starym tamronem nie ma problemu)?

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

nie trafia z ostrością czy są poruszone? Przedstaw zdjęcie to zobaczymy o co chodzi.
    Piotrek S.

Awatar Hellborn
    Miasto
    prawie Wrocław

Domyślnie

Nie trafia, po ustawieniu ręcznym są ostre lub po kilku próbach jak trafi to też są ostre (czasem podczas ostrzenia tak dziwnie obraz "skacze").

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellborn Zobacz posta
    Nie trafia, po ustawieniu ręcznym są ostre lub po kilku próbach jak trafi to też są ostre (czasem podczas ostrzenia tak dziwnie obraz "skacze").
    w moim niema problemu z ostrością, więc reklamuj i to szybko, a że skacze to pewnie stabilizacja, po naciśnięciu spustu się uaktywnia i widać delikatny ale jeden ruch obrazu.
    Canon EOS 60D; C15-85mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM; C50mm f/1.8 II; C55-250 f/4-f/5.6 IS; Speedlite 430EX II; Powershot SX1 IS; Nova 180 AW; Versapack 200 AW

Awatar Hellborn
    Miasto
    prawie Wrocław

Domyślnie

Tak podejrzewałem że to stabilizacja, a z tą reklamacją to na wszelki wypadek tak zrobię. Dałem "ciała" że nie wziąłem body podczas kupna i nie sprawdziłem jak działa, ale polak mądry po szkodzie , dzięki za odpowiedzi (jak ktoś ma jeszcze inne rady to chętnie poczytam).

Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819

Uprawnienia umieszczania postów