Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 187

Wątek: Ef-s 55-250mm f/4-5.6 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja dzisiaj przerobilem swojego na mocowanie EF Myslalem, ze bedzie to mniej urazowa operacja, jednak tak nie bylo. Musialem spilowac recznie sporo plastiku (wielka dziura sie zrobila), wczesniej zatkalem srodek sciereczke z mikrofibry (nowa) aby nie wlecialy opilki plastiku do srodka. Ostetcznie i tak sporo drobinek wpadlo, wyczyscilem i jest ok.
    Na analogowym EOS'ie 500 dziala wszystko ladnie, niestety jeszcze nie wiem jak z winietowaniem. Jutro wpadne do znajomej osoby z 5D wiec jakies sample zamieszcze

Obiektyw operacje przezyl, jednak pierscien AF dziala teraz jakos tak mniej przyjemnie (pewnie od drgan spodowanych pilowaniem) Ostrzy dalej ok.

Ostatnio edytowane przez siudym ; 18-03-2009 o 22:37

marand
    Guest

Domyślnie

Czy któryś z użytkowników mógłby się pochwalić trwałością tego szkiełka po kilkumiesięcznym użytkowaniu? Z tego co wiem jest ono już dostępne na rynku ponad rok czasu, więc jakieś pierwsze, długoterminowe spostrzeżenia już chyba można poczynić?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Leszno WLKP

Domyślnie

Mój jeszcze dycha, bez najmniejszych problemów - co prawda u kumpla już - ale pod ciągłym moim dozorem żadnych znaczących różnic ani luzów nie widać (przynajmniej nie większych jak po zakupie). a roczek już będzie miał. i trochę tego się nim napstrykało przez obu właścicieli - rzadko było odpinane to szkło.
    C20d; S17-70.DG, ,c55-250.IS, s120-400.DG.HSM.OS; C430ex; m42; Cokin P,A.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam go ponad rok. Nosze go czesto w zwyczajnym plecaku tylko owiniety w jednorazowke, lata sobie luzem z roznymi gratami (obijajac sie miedzy soba z eos 500, teraz przezyl sporo pilowania pilka do metalu (przerabianie na ef). Ogolnie ze wzgledu na niski koszt tego szkla, zwyczajnie nie modle sie nad nim
    Dziala dalej jak od nowego idealnie, ostrzy dalej dobrze, jakosc zdjec bez zmian. Zmiana ogniskowych dalej plynna, jedynie jak juz wyzej w poscie pisalem, nieco glosniej dziala ustawianie ostrosci i AF (wina przerabiania).

marand
    Guest

Domyślnie

Dzięki bardzo za informacje. Wynika z tego, że wykonanie i użyte materiały, oczywiście cały czas biorąc pod uwagę cenę szkła, są na całkiem dobrym poziomie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Mój też się jeszcze trzyma jak nowy (ale ja, w przeciwieństwie do niektórych, dbam o swój sprzęt).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To, ze moj 55-250 uzywam bezstresowo, nie znaczy ze nie dbam ogolnie. O cala reszte sprzetu dbam chorobliwie. Zwyczajnie mam kilka gratow, ktore maja niska wartosc - tak wlasnie jest z eos 500 wart chyba z 50zl i 55-250, ktory teraz po modernizacji pewnie z 300-400zl (tak wogole to teraz z EF powinien byc cenniejszy, no ale znajac ludzi to na sama mysl o tym, ze bylo fizycznie grzebane, nie dadza wiele za niego)
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 24-03-2009 o 00:24

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja mam ten słoik już ponad rok, przechowywany w plecaku, często podłączany ( głównie do polowań na ptaszki i tym podobne) szkło jest jak nowe, żadnych problemów co do ostrości, ostrzy szybko i celnie ( moim zdaniem). Jednak jedną wadą to jest to że jest tak ciemny:/ a na Lke to jeszcze trochę trzeba będzie poczekać. Moim zdaniem bardzo dobra dla fotoamatora!!
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Czytam i czytam, więc poproszę o pomoc 450d, total amatorka, rozglądam się za czymś niedrogim. Mam w tej chwili 75-300 a że wiele się jeszcze nie doczytałam, to może mi doradzicie - brać 55-200? jeśli moje pytanie jest kompletnie bez sensu (blondynka) to proszę mi zwrócić uwagę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

75-300 raczej nie, 55-200 raczej tak Na początek, bo potem w zależności od ambicji wybór robi się coraz większy co akurat jest sporą zaletą systemu Canona (np. względnie tanie 70-200/4).

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów