Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: Humor fotograficzny

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Humor fotograficzny

Jeżeli te instytucje zorganizowały przetargi na tę usługę a jedynym kryterium była najniższa cena to tak mogło się skończyć.
    Nawet jak było po kilkadziesiąt ofert.
    Jak wejdziesz do sklepu i kupisz najtańsze piwo to niekoniecznie trafisz na najsmaczniejsze.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jeżeli te instytucje zorganizowały przetargi na tę usługę a jedynym kryterium była najniższa cena to tak mogło się skończyć.
    To nie zamówienia publiczne i przetargów nie ma.
    Często o wyborze wykonawcy decydują rady rodzicielskie a głównym decydentem jest osoba najbardziej pyskata.
    Dwa razy miałem nieprzyjemność w czymś takim uczestniczyć i witki mi opadły.
    Najczęściej to efekt nieświadomości, sknerstwa, prywaty i "widzimisizmu".
    Do przedszkola na jakąś choinkę zamówiliśmy fotografa, którego dzieła wisiały w gablotce.
    Ów fotograf przy użyciu lamp z parasolkami wykonał bardzo dobrą rzemieślniczą robotę.
    Niestety przed kolejną imprezą jedna z "na wszystkim znająca się najlepiej" mam stwierdziła, że fotograf za drogi i się nie zna bo jej córka źle wyszła
    a w ogóle to tej koleżanka ma aparat i zrobi to za połowę ceny.
    Aparat miała, lampę wbudowaną w aparat też...
    ###kurtyna###.

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Jeśli chodzi o takie pyskate mamuśki, to trafiłeś w sedno. Zetknąłem się ze zjawiskiem z obydwu stron. I jako fotograf i jako rodzic. I uważam, że jako rodzic, znajdujesz się w znacznie gorszej sytuacji, bo stracone zdjęcia nie dadzą się odrobić. Jesteś bezsilny wobec czegoś, co niektórzy nazywają "demokracją".
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

W przedszkolu mojej córki regularnie robią zdjęcia, tak mniej więcej raz na kwartał, albo jak są jakieś święta. Nie przeszkadza mi to jakoś strasznie. Pani robi zdjęcia ładne, takie klasyczne. Przynosi ozdoby zależne od sytuacji (wiosna, święta Bożego Narodzenia, Wielkanocne itd itp). Koszt takich około 3-4 odbitek to jakieś 30zł z grubsza. Zawsze kupuję, niech dziecko ma pamiątkę. Ja mam mało takich zdjęć z przeszłości, z czasów przedszkolnych. Z aktualnych czasów też mam mało, bo to ja trzymam aparat, a sam na zdjęciach być nie lubię. Wiadomo, że rodzic zawsze nauczony swoim doświadczeniem chce lepiej dla swoich dzieci niż sam miał.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

to ja na ochloniecie znowu prohibicje zrobie.

czuwaj!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody
    Ostatnio edytowane przez candar ; 10-08-2023 o 15:42
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

I wszystko w temacie mocowania RF. Jeśli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości to już zostały rozwiane i raczej nie jest to nic zabawnego. Lustrzanki zaorane a bezlusterkowce w monopolu jedynej słusznej firmy. Co się później dziwić że ludzi przechodzą z Canona do konkurencji. Klasyczny strzał w kolano.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Klasyczny strzał w kolano.
    Zależy, jest wiele osób które kupuja tylko canonowskie szkła. Japońcą najprawdopodobniej opłaca się sprzedawać mniej puszek ale z obiektywami, niż więcej aparatów i mniej szkła. Ich bagnet i mogą robić co chcą. Mi to akurat lata i powiewa.

Ps. Każda firma w chinach może zrobić własne aparaty i sprzedawać do nich obiektywy.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Gdzież by to traktować jako humor!

Ja tu widzę jakiś osobisty dramat!
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Gdzież by to traktować jako humor!

Ja tu widzę jakiś osobisty dramat!
    Mnie to akurat bawi Lucius Dwulicus w pełnej krasie, tu pluje na inne systemy, gdzie indziej włazi im w ... ^^
    Ostatnio edytowane przez candar ; 10-08-2023 o 15:59
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów