Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Kilka pytań nt. Neat Image

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomsong
    a co sadzicie o noise ninja? czy lepszy jest powyzszy program czy moze noise ninja?
    Efektywnosc porownywalna. Ergonomia - rzecz gustu. Noise ninja podobno jest bardziej zautomatyzowany, co pozwala ulatwic obsluge ale czasem popsuc efekty. W NeatImage podobno trzeba bardziej sie nabiedzic, potestowac ustawienia, sprofilowac (najlepiej recznie na testowych obrazkach choc sciagane profile ttez daja rade).

wogole jest moze polska nakladka, niby z angielskim wszystko ok, ale by sie przydala
    W takim wypadku chyba lepiej wez noise ninja... mniej czytania, mniej ustawiania, mniej klikania a wszystko to po angielsku

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Testowalem oba programy. Na razie - dla mnie - zwyciezca jest NI. Stosuje go do "korekcji" skanow negatywow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no to ja się też zapytam - zazwyczaj stosuję Noiseware Community, bo jest bardzo szybki, darmowy i działa świetnie. Jednak ciekawy wyników z NI próbowałem kilka razy coś odszumić, i za każdym razem dostawałem koszmarnie zmiękczony obraz. Koszmarnie, niestety....

Na jakich ustawieniach odszumiacie w NI najczęściej ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Na zadnych. Przynajmniej na odszumianiu skanow negatywu. Przed odszumianiem robie indywidualne 'profile' dla kazdego zdjecia. Mozna to robic bardziej recznie lub wykorzystac niektore 'automaty' zaszyte w NI.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Jeśli chodzi o Neat Image to najwygodniej chyba stosować go jako plugin do PS. Uruchamiamy go wtedy z Filters z poziomu PS. Odpada wtedy dodatkowe zapisywanie pliku.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    Jeśli chodzi o Neat Image to najwygodniej chyba stosować go jako plugin do PS. Uruchamiamy go wtedy z Filters z poziomu PS. Odpada wtedy dodatkowe zapisywanie pliku.
    SORKI MOŻE ZA GŁUPIE PATYNIE ALE JAK ZROBIC ZEBY CHODZIL POD PS??
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    SORKI MOŻE ZA GŁUPIE PATYNIE ALE JAK ZROBIC ZEBY CHODZIL POD PS??
    Pod CS chodzi bez problemow - powinienes miec najpierw zainstalowanego PS i potem instalacja NI - instaluje sie automatycznie w Filters - powinien wyjsc na samym dole jako Neat Image. Z CS2 mi sie nie chcial zaintalowac ale Ted poradzil jak to zrobic:

http://hazan.emiasto.com.pl/showpost...7&postcount=16

Aha nie wiem czy wersja demo tez sie instaluje i nie wiem jak jest z wczesniejszymi wersjami PS'a.

wYLACZ tEGO cAPS lOCKA ;-)

Janusz

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

wielkie dzieki, chodzi bez problemow, człowiek uczy sie całe życie
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Właśnie ukazała się wersja 5.0 programu Neat Image, w którym rzekomo poprawili jakość i efektywność redukcji szumów. Teraz podobno działa 2-2,5 x szybciej niż wersja 4.0.
    Dla użytkowników starszych wersji upgrade jest za darmo
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Dziwnym trafem wpadl mi w rece Neat Image 4 Pro Plus "przetestowany pod katem ograniczen" przez kolegow zza wschodniej granicy (po angielsku oczywiscie). Gdyby ktos chcial przetestowac poprawnosc dzialania ... sluze pomoca.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów