Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Obiektyw do canona 400d ~1600zl

Mieszany widok

cavvy
    Guest

Domyślnie Obiektyw do canona 400d ~1600zl

W tym tygodniu Mam zakupić 400d z obiektywem......

Własnie teraz mam straszne watpliowsci co do obiektywu. Miałabyc sigma 18-200 ( na poczatek byłaby OK ) ale jakis gosc co sie 'zna' stwierdzil ze lepiej szkło canonowskie 18-85.

Jedni mowia ze to szkło ciemne ( przysłona od 4 ) ze zbyt zniekształca. Na sigme narzekaja ze AF słabo działa.

Mam na obiektyw ~1600 - 1800 zl i potrzebuje napewno cos o zmiennej ogniskowej. W miare uniwersalnego. Szukałam po forach, na optyczne.pl ale wyszło na to ze czego nie wezme to bedzie o kant D... roztrzaść I ze musialabym wydac coanjmniej 5000 i miec 3 rozne szkla w tym obowiazkowo stalka.

Jednak mam ile mam i jakby ktos mogł polecic cos co sam uzytkuje badz mial okazje wyprobowac cos nie za drogiego, zmienno ogniskowy 18- w gore

Fotografuje zwierzeta ( najczesciej portrety) czesto kwiaty ( martwa nature ) Ale tez potrzeba mi do robienia innych zdjec dlatego tak bardzo zalezy mi na uniwersalności

Uzależniony

Domyślnie

Jest jeszcze, podobno bdb, Tamron 18-250.

http://canon-board.info/showthread.php?t=25122

Canon 18-85 też jest niczego sobie. Najlepiej idź do sklepu, podepnij co Ci chodzi po głowie, pomacaj, zrób zdjęcia i na spokojnie oceń w domu.
    Dużo ciekawych opinii znajdziesz na http://www.fredmiranda.com/reviews/
    A co do eLek, to ja proponuję takie rady po prostu ignorować... bo jeszcze zaczniesz linijki i murki fotografować

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

nie ma canona 18-85
    jest 18-55 lub
    17-85 (miałem, byłem zadowolony, jak na poczatek będzie OK)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 10-12-2007 o 21:03
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bierz kita z IS + 50/1,8. Na początek to dobry zestaw. Resztę pieniędzy wpłać na konto i zbieraj dalej. Po jakimś czasie będziesz wiedział co jest Ci potrzebne, zlikwidujesz konto i sobie kupisz. Teraz czego byś nie wymyślił, to i tak nie kupisz uniwersalnego obiektywu na całe życie...

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Jezeli masz 1800zł to może C 17-40 4.0L?? Jeżeli nie musi byc nowe choć ze stanów tak by jakoś wyszło to to szkło jest naprawdę dobre.Ewentualnie 50 1.8+17-85 IS

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Domyślnie

fret ma rację bierz kita na początek, jak portrety to 50/1.8 i ciesz się ze zdjęć... bylebyś nie robił wszelakiego rodzaju testów.....
    pozdr.
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Dopiero zaczyna Awatar Plaut

Domyślnie

Mam podobny problem jak kolega @cavvy tez szukam obiektywu w podobny przedziale cenowym.
    Wszystkie 3 w/w obiektywy pojawiły sie w tescie na fotopols
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5668
    O sigmie jest ciekawy temat
    http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...70-2-8-4-a.htm
    Mam nadzieje ze juz niedługo takze dla canona pojawi sie Sigma w wersji HSM`em i rozwiaze wszystkie problemy z AF.

kejtrin
    Guest

Domyślnie

albo odczekaj jeszcze chwilę i kup 2 obiektywy

Uprawnienia umieszczania postów