no, na moj gust w tych testach obie Sigmy wypadaly wyraznie lepiej.Zamieszczone przez KMV10
si. ale czemu mam dac malo i wziac najgorsze ;-) to juz wole za te same pieniadze wziac cos lepszegoZamieszczone przez KMV10
![]()
Heh dzieki... ale sam widzisz, ze w Bydgoszczy nie ma fajnego miejsca do kupna obiektywu wiec bierz laptopa i wpadaj do Stodoly w niedziele, toz to niedalekoZamieszczone przez Pszczola
![]()
Jakbym sie wybieral to dam znac. na forum ludzi z Warszawy jest calkiem sporo. Pewnie jakas ich czesc dysponuje mobilnymi kompami.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Wiesz w niedziele pojade i zobacze co mi odpowiada,
a sprzet pewnie i tak kupie u Tommiego, w razie czego nie bedzie problemow z wymiana 8)
nie byłbym taki pewien - spytaj ma priva gietrzy o kwestie wymiany. Ma całkiem ciekawe doświadczenia.Zamieszczone przez SpydeRR
Pentax K-5 II, Leica M9
Ok, dzieki Arkan... popytam
A teraz tak OT...
Bo myslalem, nad kupnem 50/1.8 Canona...
Wczoraj jednak podpialem sobie Pentacona m42 50/1.8 i porobilem testy...
Od 5.6 do 11 ostrosc jest naprawde niezla...
Z drugiej strony mi zalezy glownie na 1.8 a tu juz nie jest tak rewelacyjnie...
Fakt ze manualne ustawianie ostrosci w ciemnosciach (a przecie glowine po to takie jasne szklo - przynajmniej dla mnie) to lipa, ale w sumie przy bardzo marnym swietle Canon tez nie poradzi sobie z focusem...
Dochodzi jeszcze sprawa wszelakich powlok antyrefleksyjnych...
Robienie zdjec Pentaconem pod swiatlo to lipa...
Canonem ponoc lepiej...
Tak czy inaczej tutaj taki maly sample (crop 100%, nie PSute, f11, ISO 100)
co potrafi taki Pentacon...
Mi sie wydaje, ze to ostre calkiem jest... a jakby jeszcze poPSuc...
Chyba zostane przy nim i poczekam na Sigme 30/1.4 - juz jestem na nia chory 8)
I sorry za lekki OT![]()
Ostatnio edytowane przez SpydeRR ; 23-04-2005 o 12:26
Bylem dzis na gieldzie... i ogladalem Tamrona... za te pieniadze jest
Wiec na nim sie skonczy...