A to dobre, heheheZamieszczone przez SpydeRR
A to dobre, heheheZamieszczone przez SpydeRR
EOS 10D + grip + RS-80N3
Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
moje fotki --->www.robson.deviantart.com
Mi wystarczy jak przymkne do 4.0 i juz jest zyletka 8)Zamieszczone przez SpydeRR
Co do telecentrycznosci... dopisek Di przy tamronie cos tam musi oznaczac![]()
Ale nie dlatego, że jest słaby optycznie, a dlatego, że w studiu masz dużo światła i robisz w 99% przypadków pow. 5.6 (lampy przeważnie są za mocne do robienia na pełnej dziurze) - nie ma znaczenia czy to będzie 50/1.4 czy 28-75/2.8Zamieszczone przez SpydeRR
Pentax K-5 II, Leica M9
O tym że albo jakość optyczna albo dłuuugi zoom (każdy długi zoom to kompromis między jakością do przyjęcia a szerokim zakresem ogniskowych) - wybór należy do Ciebie.
Oczywiscie nie piszę o tym konkretnym obiektywie bo go nie znam![]()
to to wiem, ale mam na mysli konkretnie nedze tego Tamrona Di w porownaniu z analogiczna Sigma 18-200. tez cyfrowa co prawda, ale tez przecietna jakosciowo (no, na spacerzooma jest OK). spotkalem sie z opiniami, ze po wypuszczeniu dwoch dobrych szkiel (90 makro i 28-75) Tamron wrocil do starych zwyczajow wypuszczania gniotow. co, de facto, mozna zauwazyc tez po opiniach obiektywow. oprocz 28-75 i 90 Tamron nie ma szkla, ktore by sie cieszylo chociaz w polowie tak dobra opinia...Zamieszczone przez froolk
takze to Di to chyba nie do konca zalatwia sprawe. duzo jeszcze znacza chocby dobre soczewki SLD i asferyczne
ehhh nie wiem... pojde chyba po prostu w niedziele do Stodoly, wezme puszke,
pozakladam wszystkie szkla jakie tam beda mieli i jakies sobie wybiore
Cos musze bo mi zaraz zwrot z podatku przyjdzie i trzeba to jakos spozytkowac zanim wydam na glupoty![]()
Tylko weź ze sobą laptopa, bo na wyświetlaczu LCD to g.. zobaczysz.Zamieszczone przez SpydeRR
Pentax K-5 II, Leica M9
Wiem wlasnie tego sie boje...
Sek w tym ze nie posiadam laptopa![]()