Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: [Sapphiron] Deep Blue

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

biedronka nawet niezła - dałbym ją jednak bardziej w mocnym punkcie i ten zielony trochę nienaturalnie wygląda, taki laserkowy - chociaż może taki był naprawdę. Co do muchy to kucza21 bardzo fajnie pokazał jak lepiejj moża to skadrować. Takie zostawianie 2mm przestrzeni od skrzydeł do krawędzi zdjęcia nie wygląda za ciekwie - jak już kadrować to konkretnie, albo zostawiamy więcej przestrzeni, albo tniemy porządnie po skrzydłach, coś jak przy fotografowaniu samolotów co do obróbki to PS bardzo pomaga i pozwala poprawić wiele niedociągnięć matrycy aparatu, jak i jego softu - więc się go nie bój (spróbuj chociaż czegoś takiego jak levels i unsharp mask). Generalnie to spróbuj poczytać trochę o kadrze i przedewszystkim rób zdjęcia, nie zniechęcaj się wypowiedziami jakichśtam mondral na necie(chociażby mnie), chociaż słuchaj rad czasem są bardzo pomocne. Życzę dużo frajdy z fotografi !!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    słuchaj rad czasem są bardzo pomocne
    słuchałbym... jakby się one pojawiały... ale jak ludzie ignorują galerię to cóż poradzić...

Domyślnie

Kolejna zabawa makro ^^

10. Rycerz w srebrnej zbroi aka Terminator

Miło mi będzie jak ktoś oceni, powie co jest źle i co można by było poprawić w przyszłości...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

To już lepiej jak poprzednie... Widać, że był użyty PS i już znacznie to wygląda

Domyślnie

gdzie i do czego był użyty PS?

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

To się mnie pytasz?? Powinieneś wiedzieć jak zdjęcie było obrobione. IMO Levele i kontrast

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Mucha

Mucha bardzo fajnie wygląda. Podobają mi się kolorki, ale coś nie tak mi z jej okiem. Coś mi w nim nie leży ...

Domyślnie

ani levele ani kontrast nie był ruszany... jedyna obróbka to odszumienie (dlatego tak to oko dziwnie wygląda) i lekkie przycięcie...

dzięki wielkie za komentarze ^^

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

to prześlij mi na prv oryginalne zdjęcie jakoś nie wiem może jeszcze mało wiem i zaraz ktoś mnie poprawi ale nie chce mi się wierzyć, że przy samym odszumianiu zdjęcie ma taką moc kolorów....

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    to prześlij mi na prv oryginalne zdjęcie jakoś nie wiem może jeszcze mało wiem i zaraz ktoś mnie poprawi ale nie chce mi się wierzyć, że przy samym odszumianiu zdjęcie ma taką moc kolorów....

Spokojnie senior kucza21.....

Wiele razy zostałem "zwalon to the ground" makro-kami z Olipada... nawet kompaktowego więc luzz.

Autorowi - gratuluję "miodzo"

DeLaa.
    Pozdro.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów