Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Lampa błyskowa do CANONA S5IS????

norbi1977
    Guest

Domyślnie

a jaką Canona, ale ciut mniejszą od 430ex możecie polecić do S5 is?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Speedlite 270EX http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=18386
    Lampka stworzona specjalnie do aparacików serii G i S
    Jest też starsza Speedlite 220EX ale nie dość że słabsza to jeszcze z nieruchomą głowicą
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Podłącze się do tematu, a co sądzicie o METZ 32MZ3 będzie współpracowała z s5?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator51 Zobacz posta
    Nie wiem z czego robią te lampy, ale to chore, by lampa była droższa od aparatu fotograficznego. Kiedy kupowałem swojego Canona S5IS, kosztował 1680 złotych, Teraz jego cena, to góra 1200 złotych, choć widziałem i po 950. To śmieszne, by coś mniej precyzyjnego od aparatu, z jedyną funkcją dającą jedynie lepsze oświetlenie przy robieniu zdjęcia, kosztowało więcej niż skomplikowany aparat. Czy one są ze złota?! Nie wiem dlaczego osprzęt do cyfrówek, jest tak strasznie drogi. Tak samo wygląda sprawa z innymi urządzeniami technicznymi. Drukarka komputerowa 180 złotych, a 200 złotych tusz, czy toner. Wg mnie jest to niesprawiedliwe, zwłaszcza, że te artykuły, wykonują roboty na skalę masową. Zamiast dać rozsądną cenę, by każdy mógł to kupić i nie zalegało magazynów, to daje się cenę zaporową, by ozdabiało sklepowe półki. Gdzie tu sens i logika?
    obserwator51
    dlaczego szkiełka do lustrzanek są takie drogie ??? wbrew pozorom prymitywne "błyskadełko" też jest naszpikowane elektroniką
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 26-02-2010 o 20:09

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów