Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Lampa do Canona 400D

Mieszany widok

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Co do kółka nastaw na lampie - o ile w aparacie można bez tego żyć to w lampie kółko do szybkiej zmiany kompensacji mocy w porównaniu do przycisków z 430 to cała klasa wyżej - chodzi o to że jak robisz zdjęcie i na wyświetlaczu widzisz że jast za ciemno/jasno to w 580 po prostu jeden ruch kółkiem i masz dopalenie/zmniejszenie o 1/3 EV i robisz to błyskawicznie.. w 430 robisz to samo naciskając przyciski + i -, różnica jest taka że kółko jest duże i intuicyjne, a przyciski małe i niewygodne w użyciu
    a nie duzo szybciej i prosciej jest zrobic korekte w body ?
    Canon 30D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat Zobacz posta
    a nie duzo szybciej i prosciej jest zrobic korekte w body ?
    Korektę czego?? Jeśli korektę mocy to nie,nie prościej (zagrzebane gdzieś w menu), wydaje mi się że myślisz o korekcie ekspozycji w body. Ja nie piszę o korekcie ekspozycji w światłomierzu aparatu (tej na drabince) tylko o korekcie mocy lampy w stosunku do zmierzonej i ustawionej przez aparat podczas pomiaru (E-TTL II) - który to pomiar ma swoje wady i zalety - tu odsyłam do postów Kuchatka i do świetnego tłumaczenia o pracy z lampą: http://foto.jasiu.pl/

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Można też za pomocą C.Fn01 w 400d ustawić że korektę błysku będzie sie robić przyciskiem set na body. Trochę szybciej niż na lampie. O to chyba chodziło. :-)

jedrek777
    Guest

Thumbs up

Witam. Dzięki wszystkim za pomoc:-P . Myślę, że teraz po tym, co czytałem nie mam wyboru i jednak padnie na 580EXII . Uważam, że na pewno będę zadowolony i że „błyszczyk” się sprawdzi:smile: . Pozdrawiam serdecznie Forumowiczów Canonowiczów. :wink:

Uprawnienia umieszczania postów