Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Statyw dla początkującego

wolfikx
    Guest

Domyślnie Statyw dla początkującego

Zastanawiam się nad kupieniem statywu do 350D.
    Na razie nie rozpoznałem tego tematu dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do forumowiczów.

W co warto zainwestować patrząc na proporcje cena/jakości?
    Wychodzę z założenia, że najpierw chciałbym sprawdzić co dla mnie jest istotne a później wydać większą kwotę.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolfikx Zobacz posta
    Velbon Sherpa 600R
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Slik Sprint Pro

http://www.thkphoto.com/products/slik/slik-ss2.html

Ostatnio poradziłem ten statyw koledze z pracy. Kupił, jest bardzo zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 08-12-2007 o 22:57

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Bilora 1122 - już przyszłościowo...
    Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 08-12-2007 o 23:45
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolfikx Zobacz posta
    Zastanawiam się nad kupieniem statywu do 350D.
    Na razie nie rozpoznałem tego tematu dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do forumowiczów.

Wychodzę z założenia, że najpierw chciałbym sprawdzić co dla mnie jest istotne a później wydać większą kwotę.
    Nie patrz na sprzęt , który masz teraz , tylko kup od razu statyw z wyższej półki . Kup po prostu raz a dobrze

Uzależniony

Domyślnie

Tomasz1972 ma racje. Jesli kupujesz statyw to na dluzszy czas. Wiec nie ma co "zgredzic". Jesli nie masz na to co chcesz, poczekaj. Ja polecam, osobiscie, firme Manfrotto. Sam mam SLIK PRO 580. Nie jest zly. Lekki, przyjemny ale praca z ciezszymi obiektywami to lekkie nieporozumienie.
    Pewnie dzis wzialbym Manfrotto 055 PROB i porzadna glowice.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Też radzę kupić raz a dobrze ....sprzęt zmienisz a najszybciej pewnie puszkę a porządny statyw zawsze będzie się sprawdzał.
    Osobiście mam manfrotto 055 pro polecam jest na prawdę bardzo stabilny i dobrze wykonany i nie zawiódł mnie do tej pory :wink: .

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Ależ panowie, to miał być statyw dla początkującego (jak w temacie) a za manfrotto trzeba zapłacić więcej jak 600.

Kupując najdroższy sprzęt nie zrobi on za mnie super zdjęcia.
    Z drugiej strony wolę wydać mniej za statyw np.250 jak za Bilora 1122 + szkło 50mm. Na pewno będzie większy pożytek. Tym bardziej, że teraz mam kita.

Jakkolwiek jeśli ktoś ma Bilora 1122 to niech skrobnie opinię na jego temat.
    Czy jest możliwość wyposażenia go w głowicę kulową??

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Zaproponowałem Bilorę 1122, bo sam go używam. Wysoki, stabilny, z odwracaną kolumną. Udźwig 5 kg. Głowica wymienna - standardowy gwint, kontra na trzech śrubach imbusowych w talerzyku kolumny. Standardowa głowica 3D wykonana przyzwoicie. Szybkozłączka metalowa (2 szt. w komplecie).. Jedna poziomica. Nózki zakończone szpilkami z nakręcanymi stopkami. Możliwość rozłożenia nog prawie do poziomu. W zestawie pokrowiec.
    Używałem go z D80 + BG (2 aku) i N 70-300 VR - absolutnie stabilny przy pełnej wysokości.
    strona producenta
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

wolfikx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Zaproponowałem Bilorę 1122, bo sam go używam. Wysoki, stabilny, z odwracaną kolumną. Udźwig 5 kg. Głowica wymienna - standardowy gwint, kontra na trzech śrubach imbusowych w talerzyku kolumny. Standardowa głowica 3D wykonana przyzwoicie. Szybkozłączka metalowa (2 szt. w komplecie).. Jedna poziomica. Nózki zakończone szpilkami z nakręcanymi stopkami. Możliwość rozłożenia nog prawie do poziomu. W zestawie pokrowiec.
    Używałem go z D80 + BG (2 aku) i N 70-300 VR - absolutnie stabilny przy pełnej wysokości.
    strona producenta
    Dzięki za dokładny opis Przejdę się do sklepu i sprawdzę na miejscu.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów