Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Statyw dla początkującego

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Miałem kiedyś statyw Hama Star (ileś tam) za jakieś 80 złotych (prezent). Po pierwsze strasznie to sie gibało, ale przy odrobinie cierpliwości dało się robić zdjęcia. No ale niestety statyw nie przeżył zimy - na mrozie plastik stał się bardzo kruchy i głowica się odłamała! Tylko przez przypadek udało mi sie złapać aparat (300D + kit, czyli lekki zestawik). Teraz, przy cięższym zestawie, nie wyobrażam sobie pracy z tamtym statywem.
    Obecnie mam sherpe i czasami zdarza się jej być niezbyt stabilną (jak narazie nieczęste przypadki).
    Ostatnio edytowane przez comatus ; 03-12-2008 o 18:51

Domyślnie

polecacie coś do 200zł co miałoby pracować z 30D+17-40?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Slik pro 330DX

Polecam,
    zresztą przesiadam się teraz na frotkę i mam taki do sprzedania.
    Taki jak tutaj(ale to nie moja aukcja ja mogę sprzedać prywatnie): http://www.allegro.pl/item498248925_...dx_pokrow.html

To link tylko dla informacji
    Grzegorz
    Grzegorz

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Plessis Zobacz posta
    Polecam,
    zresztą przesiadam się teraz na frotkę i mam taki do sprzedania.
    Taki jak tutaj(ale to nie moja aukcja ja mogę sprzedać prywatnie): http://www.allegro.pl/item498248925_...dx_pokrow.html
    Jeżeli już poruszamy się w takim przedziale cenowym, to w tej samej cenie można nabyć Sherpę 600R która to niewątpliwie będzie zdecydowanie lepszym wyborem. Wracając do linku aukcji ciekawi mnie co sprzedawca miał na myśli pisząc : "Profesjonalny statyw Slik PRO 330 DX ...". Osobiście absolutnie nie zaliczył bym w/w statywu do grupy statywów "profesjonalnych", jednakże jak wiadomo dobry tytuł i opis aukcji to połowa sukcesu.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 03-12-2008 o 19:59
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a te Slik (SDV10, SDV30) , Velbon (CX 440 460) do ceny okolo 100 - 120 zl dobre sa ? warto kupowac do mojego zestawu?
    Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Można to rozumieć i w taki sposób.
    No... zastapi czy nie - zastanowic sie warto. Jesli kolega jest początkujacy może, to kiedy zastąpi kiedy nie, nie jest dla niego tak oczywiste. I dalej upieram się - zalezy do jakich zdjęć. Np w Bazylice Św Piotra w Rzymie mozna robic zdjęcia z lampą! A ze statywem nie mozna wejść (chyba uważają że może być uzyty jako broń). Często jest tak, że ani statyw ani lampa nie jest dopuszczalna - pozostaje wtedy IS, jasne szkła i stabilna ręka.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów