Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Wątek: Uważajcie! L jak Lipa!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miłosz Zobacz posta
    Drodzy koledzy!
    Wszystko wskazuje na to, że mój nowozakupiony egzemplarz 24-105L nie był najwyższej próby.
    Słowo daję - zrobiłem w studio lepsze fotki testowe kitem na pełnej dziurze.
    Długo by o tym pisać, testy wypadły tak kiepsko, że szkło zostało wymienione na inny egzemplarz. Drugi obiektyw wydaje się OK (testy wypadłu duuuuuuużo lepiej). Nie mam jednak porównania z fotkami dobrych egzemplarzy. Testowałem na body kumpla, bo moje ma coś z AF i foty są zamglone jakby.
    Chcę oddać moje body do serwisu, gdzie twierdzą, że to może być również samo szkło i należy dać im pogrzebać także i tam...
    Znajomi profi jednak przestrzegają przed takimi zabiegami. Co sądzicie...?

Podeślijcie linki do fotek z tego szkła.

Pozdrawiam

no to masz pecha!

moje Elżbietki zarówno 16-35 f2.8L, 24-105F4L, 24-70 f2.8L, 70-200 f2.8L ( ta była lekko kalibrowana w serwisie) działają rewelacyjnie!
    skoro " lepsze robiłeś kitem" kituj dalej ...

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja właśnie zamówiłem w USA w sklepie B&H i jedzie do mnie ze znajomym przed swietami jeszcze

Nie mogłem go pomacać ale mam nadzieję, że wszystko będzie z nim ok...
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Jest Nikon, ktory kiedys sprzedawal obiektywy z tzw. certyfikatem. Obiektyw taki był przestrzelany i posiadał dokładny opis jakosci optycznej, wykres MTF, rozdzielczosci.
    Gdzies usłyszałem że Nikon ma wrocic do tej tradycji sprzed kilkunastu lat.
    Kupujac takie szklo nie kupujesz kota w worku.
    Mowimy o tym co jest teraz, nie co było kiedys Porównaj sobie ilość sprzedawanych obiektywów kilkanaście lat temu i teraz :]
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów