Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Wątek: Uważajcie! L jak Lipa!

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miłosz Zobacz posta
    Bez laptopa, testowej tablicy, oprogramowania NIE POLECAM kupowania eLek Canona
    Eeeeeee taaaam. Nie jest aż tak tragicznie nie gadaj ;-) Tamrony to sie tak kupuje ale z elkami to juz troche lepiej, w koncu canon to canon ;-)
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Coś już napisał
    Miasto
    kraków

Domyślnie

Kup szkło profi za kasę profi i przekonaj się, że nie otrzymałeś tego , za co płaciłeś... Za taką kasę nie powinno się już liczyć na łut szczęścia, tylko otrzymywać sprawdzoną jakość. Sądzisz inaczej...?
    I tu sie z kolega zgadzam po wielokroć. Ale życie bywa inne
    Miałem zajecia z marketingu z gościem, któy amatorsko sie bawił w fotografię. Coś tam sobie pobadał i wyszło mu, że wystarczy przy produktach hobbistycznych (typu foto, sporty, itp.) dodaś słowka: pro, semipro-, luxury, itp. bez jakiejkolwiek ingerencji w budowę - by można było podnieśc cenę o 30-40% bez żadnego kłopotu.
    O ile zatem podnosi sie cenę przy ingrerencji w budowę ?

Kłopot w tym, że liczba ludz, których stać na obiektywy z najwyższej pólki Canona rośnie w dużym tempie, stąd produkcja musi sie odbywać kosztem jakości. Nie w kwestii konstrukcji, bo ta w L'kach jest przemyślana - tylko w kwestii wykonania.
    I tu dochodzimy do problemu - nam sie wydaje, że za 1000 USD powinniśmy mieć szkło sprawdzone na wszelkie sposoby, zaś canon przyjmuje ryzyko, że "ileśtam" procent może być spie****. Bo to taka sam masówa jak inne tylko z troche lepszych materiałów.

brodafidela

Żyjemy w czasach, kiedy zepsute rzeczy sie wyrzuca a nie naprawia, bo taniej wychodzi kupić nowe, lub szansa, że naprawione bedą dobrze działać jest znikoma. A konstuktorzy rzeczy, planują też ich żywotnośc i to broń boże jak najdłuższą (taką w sam raz).
    Więc jeśli ktoś sie łudzi, że swoim canonem serii L ze wszelkimi dodatkami typu: IS, USM, V6 TDI, BiTurbo, itp., (za który zapłacił więcej niż jego ojciec za starą bronice z szerokim kątem i cała ciemnią), będzie focił do końca swych dnia a potem przekaże dzieciakom jako początek wielkiej przygody- to niech sie nie łudzi.
    Dzisiaj nie produkuje sie rzeczy, do przekazywania pasji ani w spadku, choć płaci sie za nie tak, jakby miały przetrwać co najmniej 3 pokolenia.
    brodafidela

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miłosz
    ]Kup szkło profi za kasę profi i przekonaj się, że nie otrzymałeś tego , za co płaciłeś... Trafiłem na dwa kiepskie szkła
    Cytat Zamieszczone przez Miłosz
    Żeby było jasne - wymienione szkło jest DOBRE, tylko z moim 20D troszkę dziwnie pracuje... czasami... Na body koklegi jest Ekstra!
    Chłopie, ale Ty się miotasz. Jak sam mówisz trafiłeś na złe szkło, które na puszce kolegi jest ekstra. Wyciągnij logiczne wnioski a nie narzekaj na szkło.
    I am FX

Dopiero zaczyna Awatar Miłosz
    Miasto
    znad morza

Domyślnie

Sorki
    Nie czytałem wszystkich Waszych uwag.
    Kiedy pisałem odpowiedział tylko janmar.
    Myślę, że teraz wszystko wyjaśniłem jak należy.
    Fotek testowych ze studia (plików) nie mam i już miał nie będę.
    Moje pytanie o kręcenie obiektywem (serwisowe) nadal jest bez odpowiedzi...
    Canon i stara Minolta

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

To odpowiedz na resztę pytań

Domyślnie

Oto zdjęcie z tego obiektywu: ISO-100, czas 1/250, przysłona 4,5, ogniskowa 85mm, aparat Canon 10D. Ja specjalnie jakiegoś mydła nie widzę....Działa ono dobrze z 10D i z 40D. Bez żadne kalibracji.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    Ja specjalnie jakiegoś mydła nie widzę....Działa ono dobrze z 10D i z 40D. Bez żadne kalibracji.
    jeszcze tylko powiedz, że łapałeś ostrość na torbę media markt tego faceta w rudej kurtce

Miasto
    znad morza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    Ja specjalnie jakiegoś mydła nie widzę....Działa ono dobrze z 10D i z 40D. Bez żadne kalibracji.
    Czy to crop 100% ? Jeżeli tak to jest bardzo dobrze.
    Jeżeli to nie jest spore powiększenie to zrobiłbym inne testy - mocno podpada mi ta ostrość, niestety...
    Ostatnio edytowane przez Miłosz ; 09-12-2007 o 11:12
    Canon i stara Minolta

Uzależniony

Domyślnie

Czy to crop 100% ? Jeżeli tak to jest bardzo dobrze.
    Jeżeli to nie jest spore powiększenie to zrobiłbym inne testy - mocno podpada mi ta ostrość, niestety...
    to jest dobrze????
    tu masz crop 100% f/4.5 z EF 28-135..
    chcesz oryginał?
    Heniek

Miasto
    znad morza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    to jest dobrze????
    Masz świetne szkło!!! :-)
    Gdyby moje było takie (to pierwsze) nie byłoby tego wątku...

Pozdrawiam
    Canon i stara Minolta

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów