Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 133

Wątek: Jaki jest szczyt onanizmu sprzetowego...

Początki nałogu

Domyślnie

Witam,

A może skończyć z tym "onanizmem" bo z wielu wypowiedzi przebijają kompleksy. Sam fakt, że kilkanaście, a może kilkadziesiąt osób zajmuje się bzdurnym przecież tematem swiadczy o czymś. Proponuję mało eleganckie określenie "onanizm" zastąpić słowem "snobizm" i dać sobie z tym spokój.
    Snobizm ma też swoje dobre strony. A jak ktoś czuje się mistrzem dla którego kupowanie drogiego sprzętu bez umiaru i potrzeby jest głupie, to jako mistrz powinien być ponad to i nie denerwować się, a już napewno nie komentować tego faktu na forum. Można też wstąpić do jednej z partii gdzie myśli wszystkich są dziwnie jednakowe i po problemie.

Pozdrowienia, swnw.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    szczyt onanizmu sprzętowego... Robić lepsze fotki i zazdrościć sprzętu
    często tak jest niestety
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Dopiero zaczyna Awatar mantiz
    Miasto
    Gorzów?

Domyślnie

Ja wiem czy to jest onanizm sprzetowy? Czesto robiac lepsze zdjecia gorszym sprzetem mamy swiadomosc, ze majac ten lepszy przeskoczylibysmy niektore ograniczenia sprzetowe i robilibysmy lepsze zdjecia, aczkolwiek wydawanie rownowartosci pensji, aby przeskoczyc pewne drobne ograniczenia mija sie z celem

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

szczyt onanizmu? Bedac nad Niagara liczyc fotografow z L'kami
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Coś już napisał Awatar drsemen
    Miasto
    Czarnków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    szczyt onanizmu? Bedac nad Niagara liczyc fotografow z L'kami
    Zamiast focić
    5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
    Pozdrawiam Szymon

Coś już napisał
    Miasto
    Tranemo/Ińsko

Domyślnie

Mój dobry kolega, i dobry fotograf, mam nadzieję że mnie nie znajdzie z tym..
    A wiec ten kolega z 10-22 zrobił L, a mianowicie czerwona gumka recepturka wylądowała tam gdzie L maja czerwony pasek... Zapytałem z ciekawosci.. od kiedy robią 10-22 jako L , nie odpowiedział wymownie spojrzał, oczywiście on posiada kilka innych L, ja tylko 17-40..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mantiz Zobacz posta
    Ja wiem czy to jest onanizm sprzetowy? Czesto robiac lepsze zdjecia gorszym sprzetem mamy swiadomosc, ze majac ten lepszy przeskoczylibysmy niektore ograniczenia sprzetowe i robilibysmy lepsze zdjecia, aczkolwiek wydawanie rownowartosci pensji, aby przeskoczyc pewne drobne ograniczenia mija sie z celem
    Nie do końca bym się z tym zgodził. Świadomość ograniczeń sprzętowych mobilizuje szare komórki. Choćby stałka vs zoom. Po podpięciu stałki gwałtownie rośnie umiejętność kadrowania
    A szczyt onanizmu? Pisanie w tym wątku

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Rozumiem ze mozna pietnowac internetowych trolii gadajacych tylko o swoich przewspanialych elach ale jesli przychrzaniacie sie do ludzi z dobrym sprzetem tylko dlatego ze takowy posiadaja(i malo wam do tego jakie robia zdjecia czy w jakim trybie) to tez jest szczyt - ale glupoty i zawisci. Ciekawe czy na zachodzie tez takie cos wystepuje, czy to takie narodowe polaczenie cech...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez migawka Zobacz posta
    Mój dobry kolega, i dobry fotograf, mam nadzieję że mnie nie znajdzie z tym..
    A wiec ten kolega z 10-22 zrobił L, a mianowicie czerwona gumka recepturka wylądowała tam gdzie L maja czerwony pasek... Zapytałem z ciekawosci.. od kiedy robią 10-22 jako L , nie odpowiedział wymownie spojrzał, oczywiście on posiada kilka innych L, ja tylko 17-40..
    To, to kolega rzeczywiście ma powody do niepokoju....

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    To, to kolega rzeczywiście ma powody do niepokoju....
    A co himi, to o Tobie było?

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów