Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Potrzebuje pomocy - wybór obiektywu

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Qrna!!!
    Powiem szczerze że metoda push-pull troche mnie odpycha.
    Wiem że może teraz wydam sie mało zdecydownym ale może w związku z tym że nie posiadam na dzień dzisiejszy dobrego zooma na ogniskowych 70-200 - kupie sobie canon 2.8 a za "jakiś czas" zakupię którąś ze stałek (300 f4 IS albo 400 f5.6)
    I tak chyba zrobie.
    A naprawde byłem już przekonany do 100-400 ale ten push-pull....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Qrna!!!
    Powiem szczerze że metoda push-pull troche mnie odpycha.(...)
    Proste pytanie - trzymales go w rekach? Sprobowales jak to dziala? Czy tylko na podstawie plotek oceniasz?
    Lufa jest na tyle dluga ze sie nim NIE DA tak po prostu krecic. Push-pull swietnie sie tutaj sprawdza i bardzo ulatwia wygodne zoomowanie.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Jakbym go sprawdzał własnoręcznie to bym nie zadawał tego typu pytań...
    Niestety nie mam takiej możliwości bo z moich znajomych nikt nie ma tego obiektywu a co mam w takiej sytuacji zrobić? Ogłoszenie napisać że chce sprawdzić jak to chodzi????
    W tym momencie zdaje sie na ludzi to chyba oczywiste.
    Ostatnio edytowane przez mxdanish ; 19-04-2005 o 12:27

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Qrna!!!
    Powiem szczerze że metoda push-pull troche mnie odpycha.
    (...)
    Używam tego szkła już dłuższy czas i nie sądzę, abym miał zamiar się go pozbyć. Jak dla mnie jest to rewelka.
    Pisałem już kiedyś na forum i powtórzę się, że po pewnym czasie doceniłem rozwiązanie "push-pull". Wbrew pozorom to niesamowicie ergonomiczny sposób szybkiem zmiany ogniskowej. Spójrz zresztą sam, wyobrażasz sobie tutaj pierścień zuma?
    Niewygodnie natomiast korzysta się z pierścienia ostrzenia przy wyciągniętej lufie ale nie zdarzyło mi się jeszcze przeostrzać. AF działa prawidłowo.

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Zobacz tutaj http://clarkvision.com/imagedetail/r...ens-sharpness/

Test ostrości długich zoomów i ....nie tylko

--
    Mariusz

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sorry za przydlugi wstep i OT

Jeden znajomy przytargal mi do domu aparat z dwoma obiektywami i lampa... Analoga... Jeszcze na dodatek Nikona Nawet nie italika (stare logo z prostymi literami)... Piecdziesiaka i stary manual to nic nadzwyczajnego... Jedno co mnie w nim zainteresowalo to drugi obiektyw... Manualna sigma, bodajze 70-200, wlasnie push-pull... Niestety nie ten bagnet, ale nie darowalem zeby tej sigmy jednak kiedys nie dostawic do 300D. W akcie experymentalnej desperacji (bo tak luzem obiektyw i body ciezko bylo) przywiazalem ja wkoncu sznorowka i wystawilem przez okno i zaczalem polowac na ksiezyc i inne takie tam... Calkiem niezle poszlo Generalnie to rozwiazanie spodobalo mi sie osobiscie praktycznie od pierwszego momentu... Troche wada ze "wylatana" byla ta sigma i sama dobierala sobie wlasciwa ogniskowa w zaleznosci od kata patrzenia, ale nie o to chodzi...

Ja moge powiedziec tyle, ze myslalem ze to rozwiazanie zarzucili ze wzgledu na AF'a (tam sie kreci i zumuje przednia czescia na raz)... Jak po czasie zobaczylem w sklepie biala lufe z czerwonym paskiem ktora klient sobie tak suwal to mi sie az oczy zaswiecily... Jeszcze zeby nie ta cena...
    ...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów