Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Nowe lustro

Domyślnie

czyli można brać... a czy będą później np szkła czy lampa kompatybilne z np EOSem 40D czy jakimś następcą 5D?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli to będą szkła Canona to tak, co najwyżej jakość optyczna na cyfrze może być gorsza - szczególnie przy budżetowych obiektywach.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    a co moglibyście powiedzieć o EOSie 30. nadaje się do reporterki? no i do sesji zdjęciowych oczywista rzecz...
    Czym w Twojej opinii są sesje zdjęciowe ?

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ja od niedawna mam Canona 5 - bardzo sobie chwalę już po 2 roleczkach
    opis powoli powstaje tutaj
    http://forum.stock-photo.pl/viewtopic.php?t=3725

wcześniej miałem 500n potem 50e teraz 5 - każdy był o niebo lepszy od poprzedniego
    Warto zwrócić też uwagę na porownanie tych body z 30 i 30V
    http://photonotes.org/reviews/5-50-30/

jeśli nie fotografujesz z Lampa to 5 będzie sensowny jeśli lubisz uzywać lampy to polecam 50e lub 30-3 maja e-TTL

Domyślnie

an_zak zależy czy to na zamówienie czy poprostu 4fun... jeśli 4fun to jestem tylko ja i modelka i jedziemy fotki na żywioł do upadłego... jeśli na zamówienie lub kontrakt to zbieram ekipę, modelki, wsiadamy w busa, jedziemy na miejsce, robię fotki wg ściśle określonego planu i w sposób baaardzo przemyślany...

jak jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem...

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie wiem czy orientujesz się w specyfice pracy na analogu ale na pracę nazlecenie zdecydowanie IMHO lustro cyfrowe lepsze.

Jedyne zastosowanie w tym wypadku dla analoga widzę obecnie w klasycznym b&w. Profesjonalne negatywy kolorowe oferują, owszem, pewne możliwości niedostepne dla cyfry, jednak cena najlepszych materiałów nie jest mała. Później masz jednak mozliwość edycji zdjęć - przy odbitkowaniu na labie analogowym (jednak zakładam, że masz wizażystę, więc ten problem odpada), chyba że masz możliwość uzyskania dobrego skanu... a to niestety, kosztuje jeszcze więcej. Skoro jednak napisałeś, że interesuje Cie "glamour" i "fashion", to wnioskuję, że będziesz obrabiał prace cyfrowo. Zwracam więc uwagę, że tylko naprawdę bardzo dobre skany będą przeważać nad cyfrą. Dobrze naświetlony obraz z cyfry położy swoją jakością i możliwościami postprocessingu wszystkie skany labowe i sporą część amatorskich (no, chyba że masz kumpla ze skanerem bebnowym, to nie mam pytań ). Oczywiście, istnieje jeszcze pewna grupa zawodowców pracujących na analogu, ale pójście w tą stronę albo znacząco podwyzsza koszty (za to zyskujesz większe możliwości), albo odbija się na gorszej jakości (korzystanie z tanich materiałów, oszczędzanie na wywołaniu i skanie).

Oczywiście, powyższe uwagi nie dotyczą ręcznie robionego b&w oraz pracy na slajdzie (poza tym, że ten ostatni do tanich nie należy, a skanowanie też kosztuje - tyle, że łatwiej o nie-skopany skan).

Jeśli jednak chcesz pracować na anlogu za pieniądze i znalazłeś kogoś, kto Ci za to dobrze zapłaci... to zazdroszczę

Domyślnie

ja mysle ze to taka prowokacja ze strony kolego sapphirona, z tymi sesjami komercyjnymi na zlecenie, zdjeciami feszyn, busem i modelkami:>
    z checia dowiedzialbym sie jacy to klienci placa za te wielce przemyslane zdjecia robione cyfrowa malpa
    pozdrawiam,
    zby

Domyślnie

akurat nie jest to żadna prowokacja... i śmieszne oskarżenia wysuwasz do mnie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    ja mysle ze to taka prowokacja ze strony kolego sapphirona, ....
    Była kiedyś taka bajka o dziewczynce i grajku.A oto ona: "Coś tu K...a nie gra"
    Też myślę że kolega Sapphiron mówiac ogólnie,nie udziela precyzyjnych odpowiedzi Ale moze ja sie mylę Pozdrawiam:smile:

Domyślnie

jeśli chcecie mogę precyzyjnie odpowiedzieć... tylko zadajcie precyzyjne pytanie... nie lubię jak ktoś poprostu puszcza do mnie takie teksty... chcesz jakichś dowodów? zdjęć? wystarczyło normalnie powiedzieć...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów