Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Nowe lustro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

[QUOTE=Sapphiron;400195]jeśli chcecie ...[Quote] Chyba sie nie zrozumielismy to forum dyskusyjne a wiec czasem sobie pogadujemy lużno i mam nadzieje smiesznie i z przymrużonym okiem;-) .wstawiając zwróć proszę uwagę [emotikonki]Nikt nikomu nie musi sie tłumaczyc i mam nadzieje denerwowac.Patentu na nieomyslnosc jak na razie nikt tu niema..[ o kurcze.. to była literówka i wiecej sie to panie Administratorze nie zdarzy. ]
    Pozdrawiam

Domyślnie

mnie poprostu denerwują posty ludzi którzy mają nie wiadomo jaki sprzęt i kozaczą... człowiek chce wejść, dowiedzieć się czegoś o sprzęcie dzięki któremu mógłby się dalej bezproblemowo rozwijać a tu wyskakuje taki z tekstem że prowokator z cyfrową małpą... nie jestem jakiś tam super hiper fotograf ale robie foty, mam grupę która ze mną jeździ na sesje czy plenery, mam modelki które są jak narazie zadowolone z tego co im prezentuje... to że mam przyjaciół i znajomych to odrazu coś nie gra? żałosne...

a tak poza tym... zapraszam na nowo założony wątek w którym będę prezentował fotki robione podczas sesji tą "cyfrową małpą" :

http://canon-board.info/showthread.php?t=28405

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Miałem 30stkę i 3jkę. 5tki używałem w pracy i gdybym miał wracać do któregos modelu to chyba do 3jki. Nie było się do czego przyczepić w niej, prócz wagi.

Domyślnie

tzn za lekka czy za cieżka?

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zapewne to drugie - czy Ci to pasuje, czy nie - to już zależy od Ciebie. Co do mojego posta, sugeruję tylko niedogodności fotografii analogowej w pracy na zlecenie, o której wspominałeś. Po przesiadce z cyfrowej małpy możesz poczuć kilka niedogodności.

Proponuję Ci coś klasy eosów 50e, 33, 5... eosy 3 i 1/1N/1V zostaw na później, bo zdjęcia zrobią takie same jak eos czterocyfrowy za 50zł a kosztują jeszcze zwykle powyżej 1kzł, a w tej cenie (dolicz kilkanaście rolek dobrych materiałow na poczatek) masz chodzone lustro cyfrowe. Możesz też kupić za bezcen eosa 300 (sam mam, nieco wolny, ale z gripem dosc wygodny), 300V (mniejszy, grip praktycznie niedostepny, dość szybki) - a resztę zainwestować w jakieś ciekawe szkło (bo nie wspominasz, byś posiadał cokolwiek systemu eos). W analogu efekt obrazowy zalezy tylko od obiektywu i materiału (plus dobre wywołanie). Body to tylko swiatloszczelna skrzynka

Domyślnie

a mi to nie przeszkadza... z Canonów cyfrowych jedyny jaki mi się dobrze trzymało bez gripa to 30D... a bawiłem się różnymi... co do tego że na analogu będę czuć jakieś niedogodności to jest to nieprawda... pracowałem przez 2 miesiące na zmiane na Minolcie 5 i Minolcie 800si i nauczyłem się już myślenia o kadrze, świetle, przesłonie itp. nauczyły mnie one tez pokory co do tego co robię i jak robię...

co do tego że obiektyw jest najważniejszy to się zgodzę i wiem o tym doskonale. ale AF też jest bardzo ważny... bywa często tak że jestem na jakimś meczu lub pokazie i trzeba zrobić fotkę... a jak już robię to nie mogę pozwolić sobie na jakieś pomyłki czy wolny AF bo za to mam kasę... niedużą ale zawsze bo wysyłam takowe zdjęcia do lokalnych gazet...

wybór padł już dawno... EOS 30 albo 30V zależy który mi się uda...

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

300V (mniejszy, grip praktycznie niedostepny, dość szybki)
    Ostatnimi czasy BP-220 dość regularnie bywają na Allegro i to za całkiem rozsądną cenę - choćby w tej chwili.

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów