Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Nowe lustro

Domyślnie

no powiedziałbym że nawet bardziej niż dość... zaczynam gładko przemieszczać się w strefach sesji zdjęciowych na zlecenie... potrzebny mi aparat analogowy który nie będzie mi przeszkadzał swoimi brakami czy ułomnością w robieniu zdjęć... zdaję sobie sprawę że body to dopiero początek, i z całą odpowiedzialnością w to wchodzę.

co do pytań janmara...

tak akceptuje używany sprzęt, nawet się ku temu kieruję
    przez czas jakiś wystarczy mi kit plus jakieś jasne 50mm
    wiem że to ja mam zdecydować ale po to napisałem na forum aby się dowiedzieć czegoś od użytkowników którzy są w tym dłużej żeby nie walnąć jakiegoś babola...
    no i oczywiście jak już pisałem chciałbym kiedyś zakupić pełnoklatkową cyfrę...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    tak akceptuje używany sprzęt, nawet się ku temu kieruję
    przez czas jakiś wystarczy mi kit plus jakieś jasne 50mm
    wiem że to ja mam zdecydować ale po to napisałem na forum aby się dowiedzieć czegoś od użytkowników którzy są w tym dłużej żeby nie walnąć jakiegoś babola...
    no i oczywiście jak już pisałem chciałbym kiedyś zakupić pełnoklatkową cyfrę...
    Kup cokolwiek z wymienionych wcześniej - EOS3, 5, 50 czy 30/33 (V) albo nawet 1 - przecież to jest prawie że bez znaczenia - zastanów się lepiej jakie do niego kupisz obiektywy bo to jest znacznie bardziej istotne...
    Korpus - szczególnie w przypadku analoga - to jest naprawdę mało istotny szczegół, szczególnie jak dotychczas fotografowałeś tylko kompaktami i nie masz specjalnych wymagań dotyczących szybkości...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

W analogu nie ma czegoś takiego jak w cyfrze ze im lepsza, tym lepsza jakość zdjęć. Tu poprostu im wyżej tym szybciej dokładniej. i jakościowo będą taki same nie ważne z jakiego ważne na czym. Ja bym tobie polecał na początek Eos 50e. Fajny , w miarę szybki i do tego wygodny analog. Mam takiego do sprzedania więc jeżeli jesteś zainteresowany to napisz PW.

Domyślnie

Kup eosa 3 ...jest dokładny, solidny, i jak trzeba szybki... tylko trochę głośny...ale mi to nie przeszkadza...jestem z niego zadowolony ( na obiektywy niezależnych producentów musisz uważać bo nie zawsze są kompatybilnę z tą skrzynką)

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Polecam EOS 50, EOS 5 (na przykład taki) albo EOS 3

Domyślnie

mi potrzebny jest szybki AF bo często focę sport tub różne pokazy tańców, sztuk walki lub podobnych... i jak mówiłem... body ma być przyjazne i pomagać w pracy a nie utrudniać swoją ułomnością lub brakami...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zajrzałeś pod wskazany link do camera museum? Masz tam wszystkie body opisane z ich możliwościami i funkcjami. Kup najtańsze któremu nie będzie brakowało potrzebnych Tobie funkcji i gotowe. Albo nie najtańsze ale leżące w zakresie przewidywanych funduszy.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

a co moglibyście powiedzieć o EOSie 30. nadaje się do reporterki? no i do sesji zdjęciowych oczywista rzecz...

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Nadaje się. Kupuj. Do tego możesz mieć batery packa i to też jest spory plus bo np w 5 nie ma. Przy reporterce to się liczy.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Miałem kiedyś 33V i byłem z niego bardzo zadowolony. Oczywiście to nie 1, ale wydaje mi się że w zupełności Ci wystarczy. Kolejny plus to to, że 30v i 33v są najpóźniej "wydanymi" aparatami analogowymi Canona.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów