Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Bank pamięci/ archiwizator/dysk zewnętrzny...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wiekszość telefonów (smartfonów) czy to na androidzie, czy na applu (ktorego nawiasem nie znoszę) ma możliwość, po odblokowaniu bądź od razu, podłączenia za pomocą kabelka usb np pendrive'a czy wlasnie czytnik kart. Nazywa się to HOST MODE, i z pomocą zewnętrznego zasilania, ja posiadający moją ukochaną n900 mogę podłączyć nawet i dysk twardy czy nagrywarke dvd. Teoretycznie za pomocą huba czy rozdzielnika usb mozemy podłączyć jednocześnie pendrive'a o pojemności 32gb i czytnik kart, a w telefonie przerzucać pliki z jednego na drugie. W praktyce trochę gorzej może być z adnroidami i jabłkami, a z moim linuxem to nawet wszystko jest możliwe

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

A nie lepiej kupić wiadro kart? Są już tanie jak barszcz, no i nie trzeba tych wszystkich sztuk cyrkowych robić. Chyba, że masz jak ja, jeden wyjazd to jakieś ... 100 Gb (RAW z 16 Mpix matrycy) to kupiłem ultrabooka z SSD (circa 1,2 kg) z baterią na 6 godz. i na polu zgrywam.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    A nie lepiej kupić wiadro kart? Są już tanie jak barszcz, no i nie trzeba tych wszystkich sztuk cyrkowych robić. Chyba, że masz jak ja, jeden wyjazd to jakieś ... 100 Gb (RAW z 16 Mpix matrycy) to kupiłem ultrabooka z SSD (circa 1,2 kg) z baterią na 6 godz. i na polu zgrywam.
    mysle, ze na chwile obecna jakiekolwiek dyskusje o image tankach to niemal wylacznie kwestia kopii zapasowej zdjec podczas dluzszego wyjazdu. bo tez karty sa na chwile obecna bardzo tanie w przeliczeniu na fote... no, chyba, ze ktos ma D800 albo jakos tak...

co do stosowania telefonu badz tabletu jako backupu... nie widze. jeszcze tablet jako tako, o ile ma gniazdo na pelna karte SD 32GB badz wbudowane 64GB (tylko to sakramencko kosztuje!)... ale telefon? z 8GB microSD? nie robmy sobie jaj z pogrzebu...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Chyba, że masz jak ja, jeden wyjazd to jakieś ... 100 Gb (RAW z 16 Mpix matrycy) to kupiłem ultrabooka z SSD (circa 1,2 kg) z baterią na 6 godz. i na polu zgrywam.
    właśnie o takie sytuacje mi chodzi kiedy jesteś w trasie przez dłuższy czas a fot przybywa z dnia na dzień. będę kupował : NETBOOK SAMSUNG N150-HT01

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    co do stosowania telefonu badz tabletu jako backupu... nie widze. jeszcze tablet jako tako, o ile ma gniazdo na pelna karte SD 32GB badz wbudowane 64GB (tylko to sakramencko kosztuje!)... ale telefon? z 8GB microSD? nie robmy sobie jaj z pogrzebu...
    Ten nielubiany Iphone ma 64GB

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów