jak bylem w marakeszu to po zapelnieniu kart jechalem do cywilizacji do jakiejs kafejki zapyzialej i kopiowalem na plytki CD...troche to trwalo ale bez problemow
(co smieszne tam w 2007r nie wiedzieli co to "dvd-recorder" w kompie...:P)
jak bylem w marakeszu to po zapelnieniu kart jechalem do cywilizacji do jakiejs kafejki zapyzialej i kopiowalem na plytki CD...troche to trwalo ale bez problemow
(co smieszne tam w 2007r nie wiedzieli co to "dvd-recorder" w kompie...:P)
Do robienia kopii już w domu jeśli ktoś nie ufa jednemu dyskowi polecam dyski zewnętrzne WD działające w trybie RAID i robiące kopie bezpieczeństwa - mam takie ustrojstwo w pracy jako dysk sieciowy ( ma kontroler ethernet) i posiada 2x500GB przy czym drugi dysk jest kopią pierwszego.
Miałem dysk WD zewnętrzny 1TB padła mi końcówka USB o zgrozo...
Wlutowanie nowego USB nic nie dałoGwarancja odpadła związku z danymi na hdd
Rozebrałem dysk i został tylko format , miałem założone hasło na dysku (program wd)żaden program nie widział żadnej partycji .
Zraziłem się do tej firmy a miała być kopia na lata...
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Marcin Kasiński
http://itzone.pl
Patrzę co jest w sklepach i o dziwo nie widzę niczego z USB 3.0?
W takim razie fanaberię o SSD pewnie muszę zatrzymać dla siebie...
Wygląda, że ciągle najlepsze z typowych OTB są Hyperdrive'y?
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
trochę czasu minęło....na chwile obecną co byście polecali do zgrywania kart CF w terenie ?
Ja moge polec wyroby jableczne. iPod/iPhone Trzeba kupic przejsciowke do USB i mozna zgrywac bezposrednio z aparatu. Sa czytniki kart SD, nie ma niestety CF. Zaleta jest to ze mozesz przeprowadzic wstepna selekcje zdjec, Ipod/Iphone ma podglad raw'ow zainstalowany w "systemowej" aplikacji Photo. Ja kozystalem z iPod'a, slyszalem ze kolega mial problem ze zgraniem na iPhona, musze to jeszcze sprawdzic, bo ze wzgledu na wielkosc i fakt ze zawsze sie ma telefon, bardziej by mi to pasowalo.
Też zastanawiam się nad zakupem jakiegoś urządzenia do archiwizacji na wyjazdach i chyba jedyną alternatywą dla Hyperdrive Colorspace jest netbook, który jest sporo większy i trzykrotnie cięższy czyli mniej wygodny a za to dużo bardziej uniwersalny.
Sam nie wiem...