Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon EF50/1.4 , EF50/1.2 , EF50/1.0 ?

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    W cenie 5 tys. zł nie kupisz nowego 5D. Niestety, nie jest jeszcze aż tak dobrze ;-)
    Widzę, że kolega nie w temacie ;-)

http://allegro.pl/item279221770__now...warancja_.html
    http://allegro.pl/item279129273_cano...ot_770zl_.html

i ogólnie:
    http://allegro.pl/search.php?string=...=28190&order=p
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Domyślnie

Umiem korzystać z wyszukiwarki na Allegro i dlatego napisałem, że w cenie 5 tys. PLN (znaczy nie więcej niż 5 tys.!) nie można kupić nowego 5D. Powyższe linki tylko to potwierdzają. A poza tym zaczynamy trochę zbaczać z tematu tego wątku ;-)
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 07-12-2007 o 17:20

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Umiem korzystać z wyszukiwarki na Allegro i dlatego napisałem, że w cenie 5 tys. PLN (znaczy nie więcej niż 5 tys.!) nie można kupić nowego 5D. Powyższe linki tylko to potwierdzają.
    No ok, jeśli trzymać się dokładnie 5tys. to tak :-) Ale przy decyzji wydania takiej kupki kasiory na body, wydanie 5500pln zamiast 5000pln nie jest IMHO ogromną różnicą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    No ok, jeśli trzymać się dokładnie 5tys. to tak :-) Ale przy decyzji wydania takiej kupki kasiory na body, wydanie 5500pln zamiast 5000pln nie jest IMHO ogromną różnicą.
    Racja, ale odnosiłem się konkretnie do postu miklo.
    Generalnie jednak potwierdzasz moją tezę; zamiast wydawać ok. 5 tys. na szkło, które nie rozwiązuje problemów z brakiem światła, lepiej wydać nawet 5,5 tys. na korpus, który w większym stopniu pozwoli rozwiązać kwadraturę koła

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Generalnie jednak potwierdzasz moją tezę; zamiast wydawać ok. 5 tys. na szkło, które nie rozwiązuje problemów z brakiem światła, lepiej wydać nawet 5,5 tys. na korpus, który w większym stopniu pozwoli rozwiązać kwadraturę koła
    To przepraszam, że się wtrąciłem :-) Generalnie do problemu można podejść z kilku stron. Wiele osób ma dylematy odnośnie zakupu, a rozwiązania są często różne, w zależności np od tego czy potrzebujesz tego sprzętu do pracy. Ja osobiście (jako amator) wolałbym zostać przy 50/1.4 i 5D.

...zawsze możesz po zakupie spróbować wrzucić bebechy 5-tki do swojej jedynki i będziesz miał Ds'a, w końcu Polak potrafi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja bym jednak był daleki od przedkładania dobrego jasnego szkła nad puszką 8).

Natomiast jak zobaczyłem tę pierwszą cenę to jedyne co mi się nasunęło to: o q..... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

iob
    Guest

Domyślnie canon EF50/1.4 , EF50/1.2 , EF50/1.0 ?

Czy ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia,uwagi,doświadczenia przy porównywaniu EF50/1.4 do EF50/1.2 . Zalety,wady,przypadłości itp ??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do WOJKIJ'A : napisałeś aberuje strasznie...mógłbyś nieco tę myśl rozwinąć ? nie chciałbym się czegoś domyslać ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sporo ludków używa np połączenia "strasznie ładny"....jesli ja miałbym być strasznie ładny to już wolę być teściową i przeżywać "głębie"
    Ostatnio edytowane przez iob ; 07-12-2007 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja się odniosłem do "Rozważ, czy nie lepiej byłoby te 4,5-5 tys.[...](niewiele więcej wydasz na używane 5D". Otóż niewiele więcej dołożysz i masz NOWY nie UŻYWANY. 5 tys, to kwota, do której te niewiele więcej trzeba dołożyć :-) Z keszbekiem wychodzi ~5700.

Teraz jasne? :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    A ja się odniosłem do "Rozważ, czy nie lepiej byłoby te 4,5-5 tys.[...](niewiele więcej wydasz na używane 5D". Otóż niewiele więcej dołożysz i masz NOWY nie UŻYWANY. 5 tys, to kwota, do której te niewiele więcej trzeba dołożyć :-) Z keszbekiem wychodzi ~5700.

Teraz jasne? :-)
    Jasne ;-) Ale ciągle pomijamy główną kwestię. Czy naprawdę uważacie, że kupno obiektywu do ANALOGA za 5 patoli (kiedy kolega iob posiada już 50/1,4) ma jakikolwiek sens? Przecież przy przysłonie f1,2 i papierowej głębi ostrości, na całą kliszę będzie miał zapewne kilka fotek akceptowalnych. Mając cyfrę może od razu korygować ew. błędy.

Zablokowany

Domyślnie

Rob - zgadzam się. Co do zakupu lepszej puchy vs szkła. Jednak moja 50 1,4 na 5 zachowuje się lepiej niż na mojej 30d. Sens trudno więc podważać.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów