i trzeba mieć ghillie suit
http://www.ghilliesuitclothing.com/i...hilliesuit.jpg
przy okazji - mam do sprzedania jedno![]()
i trzeba mieć ghillie suit
http://www.ghilliesuitclothing.com/i...hilliesuit.jpg
przy okazji - mam do sprzedania jedno![]()
Z tym spustem święta prawda. Naciskasz spust delikatnie, równomiernie (oczywiście bez popadania w skrajność, bo będzie wyglądać jakbyś sie bał robić zdjęcia) i absolutnie nie puszczasz jak sie zacznie naświetlać, tylko trzymasz dalej. No i najlepiej na bezdechu, a do tego jak jest możliwość to sie oprzeć o coś i wcale nie muszą to być ręce, albo aparat, ale wystarczy choćby oparcie barkiem, biodrem. Każda stabilizacja jest ważna, a ta w obiektywie najważniejsza.
Do tego podczas celowania nie ustawiamy na siłę obiektu w centrum kadru, tylko zataczamy małe ósemki i strzał oddajemy w odpowiednim momencie (odpowiednie kadrowanie!) ;P
Ja z kolei dociskam aparat do glowy.![]()
Dopiero teraz pomyslalem że powinienem oddalać.
![]()
Moze mi z tej glowy do aparatu....taaaak Będę robił jak TY....Ale ,ale ..pokaż zdjecia co
![]()
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Błagam.powiedz kiedy i gdzie.To będą moje pierwsze zdjęcia ślubne.![]()
![]()
A moze i w tych ślubach coś jest..
![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-12-2007 o 03:17 Powód: Automerged Doublepost
O rety, dzień nieobecności na forum i temat nieźle się rozwinąłDzięki wszystkim za cenne rady, najbardziej zainteresowało mnie ćwiczenie z butelkami i wodą. Boje się tylko że większe drgania nanoszę na zdjęcie dłonią trzymającą obiektyw. Mam już tak przyzwyczajone dłonie do takiego chwytu, że nawet jak robię Coolpixem lub PowerShotem to podtrzymuję delikatnie obiektyw
![]()
O delikantym naciskaniu spustu już wiedziałem. A wytrenowanie.. dziennie robię 100-300 zdjęć, pomijając dni wolne, daje mi to średnio 60.000 zdjęć rocznie. Trochę się już więc wyrobiłem. Ale wiadomo - chciałoby się iść dalej i dążyć do perfekcjonizmu.
Ten wojskowy strój trzeba przyznać że robi wrażenieJak będę robił zdjęcia szpiegowskie to pomyślę o czymś takim.
![]()