Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Trenowanie rąk - długie czasy

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

i trzeba mieć ghillie suit
    http://www.ghilliesuitclothing.com/i...hilliesuit.jpg
    przy okazji - mam do sprzedania jedno
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Z tym spustem święta prawda. Naciskasz spust delikatnie, równomiernie (oczywiście bez popadania w skrajność, bo będzie wyglądać jakbyś sie bał robić zdjęcia) i absolutnie nie puszczasz jak sie zacznie naświetlać, tylko trzymasz dalej. No i najlepiej na bezdechu, a do tego jak jest możliwość to sie oprzeć o coś i wcale nie muszą to być ręce, albo aparat, ale wystarczy choćby oparcie barkiem, biodrem. Każda stabilizacja jest ważna, a ta w obiektywie najważniejsza.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Do tego podczas celowania nie ustawiamy na siłę obiektu w centrum kadru, tylko zataczamy małe ósemki i strzał oddajemy w odpowiednim momencie (odpowiednie kadrowanie!) ;P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    W strzelectwie istnieje pojęcie zrywania strzału
    Na spust naciskamy z równomierną siłą tak, że nie wiemy kiedy nastąpi strzał
    I nie puszczamy od razu po strzale tylko chwile trzymamy
    Nerwowe naciskanie i zwalnianie spustu powoduje poruszenie
    Nadmiernie usztywniony nadgarstek też przeszkadza
    Dokładnie tak, i jeszcze kierunek ruchu palca.Dokladnie wzdłuz toru ruchu spustu.Nie sciagamy sprzetu tym palcem w żadną stronę ..No cóz jeszcze troche sie pomadrze to zaczne chodzic na strzelnice z aparatem.No ale wlasciwie to niezly pomysł Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    i trzeba mieć ghillie suit
    http://www.ghilliesuitclothing.com/i...hilliesuit.jpg
    przy okazji - mam do sprzedania jedno
    i to pomaga w wykonniu stabilnej foty ?? jeśli tak to kupuje.. ciekawe co by na to powiedział proboszcz przed ołtarzem ?? A organista musiałby walić w klawisze całą parą (by zagłuszyć ryk śmiechu w kosciele) gdyby oczywiście wcześniej z chóru nie spadł...

Dopiero zaczyna Awatar gof
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    "Uchwyt Smierci" - wkladasz lokcie obu rak do srodka paska od aparatu i rozchylasz je tak aby pasek sie naprezyl oczewiscie trzymajac aparat dlonmi. Aparat, pasek i lokcie stworza jakby trojkat. Znacznie stabilizuje puszke. Sprawdza sie gdy nie ma sie o co albo o kogo oprzec.
    Ja mam podobną technikę - kadruję i patrząc w środek kadru oddalam aparat od oczu tak, że pasek jest maksymalnie naprężony na szyi. Trochę pomaga.
    EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gof Zobacz posta
    Ja mam podobną technikę - kadruję i patrząc w środek kadru oddalam aparat od oczu tak, że pasek jest maksymalnie naprężony na szyi. Trochę pomaga.
    Ja z kolei dociskam aparat do glowy. Dopiero teraz pomyslalem że powinienem oddalać. Moze mi z tej glowy do aparatu....taaaak Będę robił jak TY....Ale ,ale ..pokaż zdjecia co
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    i to pomaga w wykonniu stabilnej foty ?? jeśli tak to kupuje.. ciekawe co by na to powiedział proboszcz przed ołtarzem ?? A organista musiałby walić w klawisze całą parą (by zagłuszyć ryk śmiechu w kosciele) gdyby oczywiście wcześniej z chóru nie spadł...
    Błagam.powiedz kiedy i gdzie.To będą moje pierwsze zdjęcia ślubne. A moze i w tych ślubach coś jest..
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-12-2007 o 03:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gof Zobacz posta
    nie wiedziałem że kompakty mają pasek na szyję..?? aaa a moze to 40D lub 1d mk III..??

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    to służy do maskowania - w terenie lesistym żaden ksiądz Cię nie wypatrzy
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

odiss
    Guest

Domyślnie

O rety, dzień nieobecności na forum i temat nieźle się rozwinął Dzięki wszystkim za cenne rady, najbardziej zainteresowało mnie ćwiczenie z butelkami i wodą. Boje się tylko że większe drgania nanoszę na zdjęcie dłonią trzymającą obiektyw. Mam już tak przyzwyczajone dłonie do takiego chwytu, że nawet jak robię Coolpixem lub PowerShotem to podtrzymuję delikatnie obiektyw

O delikantym naciskaniu spustu już wiedziałem. A wytrenowanie.. dziennie robię 100-300 zdjęć, pomijając dni wolne, daje mi to średnio 60.000 zdjęć rocznie. Trochę się już więc wyrobiłem. Ale wiadomo - chciałoby się iść dalej i dążyć do perfekcjonizmu.

Ten wojskowy strój trzeba przyznać że robi wrażenie Jak będę robił zdjęcia szpiegowskie to pomyślę o czymś takim.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów