masakra... jak od fotografa z rosyjskiej wsi na syberii...
masakra... jak od fotografa z rosyjskiej wsi na syberii...
Pkt 8 regulaminu forum
A klientom się podoba i juszzz... Gust taki. Podobno "pecunia non olet".
Klientom sie podoba, bo nie pokazal im lepszych![]()
Pkt 8 regulaminu forum
nie Kalinaludzie na prawdę mają różny (dziwny) gust. Niektórym na prawdę podobają się przeblurowane zdjęcia i gołąbkami i obłoczkami... tak samo, jak niektórzy mają czarne kafelki w łazience..
Pkt 8 regulaminu forum
Adam - tak, ludzie maja rozny gust. Ale zaloze sie, ze jakby przed entuzjastaka "mietkich" zdjec polozyc foto z tego watku i piekny glamour ala Vogue, to nie wahalaby sie ani chwili.
Pkt 8 regulaminu forum
jeżeli mieliby kase![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Jakim klientom? lepszych nie pokazałem bo nie fotografuje wesel.Wogle nie zajmuje się fotografią zawodowo. Znajomi mają wywołane zdjęcia, pare jest podobnych. Zostały im jakieś na płytce i chcieli abym podobnie im obrobił. Co mi do tego, im sie coś takiego podoba. Zapytałem na wątku jak uzyskać taki efekt, nie pytałem co sądzicie o tym :rolleyes: Chętnie zobacze jak powinno wyglądac poprawnie tego typu zdjęcie.
Pozdrawiam wszystkich profesionalnych cykaczy wesel!!!
Ostatnio edytowane przez Michał Dobrowolski ; 06-12-2007 o 01:28
...no coz, nie nam oceniac. Moim zdaniem to nieudany retusz skory, a "grafik" wymiekl po prostu przy cerze faceta.
...sposob ok. Ale po duplikacji i zmianie przjrzystosci, to gorna warstwa powinna miec lekko zdjete Opacity a dolna powinna byc rozmyta Gaussem. Efekt i "klimat" mozna kontrolowac stopniem rozmycia dolnej warstwy i przejrzystaoscia i parametrami (np. kontrastem gornej). Gdzies juz to pisalem: to stary sposob prezentowany miedzy innymi w how to do PhotoPaint7 100 lat temu.
Mozna stosowac tez rozne pluginy... Portraiture np.
║ 50D i 30D + graty ║
do retuszu skóry polecam:
1. Zdublikuj warrstwę
2. Gausian Blur na 20 na nowej warstwie
3. Opacity na 50 na nowej
4. Alt + Maska (czarna)
5. i pendzelkiem zaznaczasz (wycinasz z warstwy skórę) - te miejsca, gdzie ma być blur
6.Teraz musisz wyodrębnić zaznaczony fragment skóry na nową warstwę, którą robisz cz/b i dodajesz filtr high-pass (dodaje ładnie kontury) ~ na ok 50.
7.Warstę ze skórą robisz zamiast normal na soft light i zjeżdżasz opacity na 50
Wiem, że troche skomplikowane i słabo wytłumaczone, ale nigdy nie nadawałem się na nauczyciela :P
żeby nie być gołosłownym - zamieszczam (beznadziejne) zdjęcie z zastosowanym powyższym efektem
Pkt 8 regulaminu forum