No to zes teraz napisal o swiadomosci prawnejZamieszczone przez gonzo44
Policja MOZE bez nakazu wejsc do domu w naszym kraju. Prokurator ma potem obowiazek wystawic stosowny nakaz w przeciagu 7 dni od daty nalotu.
No to zes teraz napisal o swiadomosci prawnejZamieszczone przez gonzo44
Policja MOZE bez nakazu wejsc do domu w naszym kraju. Prokurator ma potem obowiazek wystawic stosowny nakaz w przeciagu 7 dni od daty nalotu.
Yasin: to prawda, że Canon jest trochę jak M$ w świecie software. Co jednak nie usprawiedliwia tych, którzy kradną/kupują kradzione body/obiektywy, "bo ich nie stać".
a tego nie powiedzialem :] zlodziej to zlodziej, i nic go nie usprawiedliwia, niewazne co kradnie, czy body czy aplikacje komputerowa
"Microsoft Windows 2000 Professional PL OEMZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
system operacyjny sprzedawny z nowym komputerem, notebookiem lub dowolnym komponentem komputera niezbędnym do jego uruchomienia"
Powiem ci ze mylisz sie z tym slowkiem "niby" . Wiem o tej akcji doskonale (moj ojciec pracuje w Policji w wydziale informatyki) gdyz mialem cynk jeszcze zanim sie zaczela... wtedy zaryzykowalem, teraz mnie stac na spokojny sen 8)Zamieszczone przez McKane
na M$ 2000 Professional PL SP3 tez mam taka naklejkeZamieszczone przez Vitez
![]()
nic, bo nie mam i miec nie bede.Zamieszczone przez yasin
A! to pewnie dlatego w ciagu 1.5 roku (wtedy kupilem ostatnia komorke) ceny polaczen spadly ponad 3 krotnie.Zamieszczone przez yasin
Nie wyswietla czy z zasady nie czytasz tekstu w nawiasach? ;-)Zamieszczone przez yasin
Przeciez pisze ze z lini NT dopiero 2000 byl masowo instalowany na domowych komputerach.
Nie lubie porownania uzywania nielegalnego softu do kradziezy. Kiedy cos kradniesz ktos cos traci, a tutaj nie zyskuje. Dla mnie jest kolosalna roznica.Zamieszczone przez muflon
I nadal są kilkukrotnie większe niż chociażby na niedalekiej Słowacji (już nie wspominając o bardziej rozwiniętych krajach).Zamieszczone przez gonzo44
Heh, debata stara jak światZamieszczone przez gonzo44
Ja swego czasu też nie byłem czysty - do dziś ostało mi się "trochę" mp3/filmów ;-) Tym niemniej nie udaję świętoszka i nazywam rzeczy po imieniu.
BTW: "kiedyś" (tak powiedzmy -15 lat) sytuacja była jasna:
- "wszyscy" piracili
- producenci olewali rynek
- nie było darmowej alternatywy
Dzisiaj nic z powyższego nie jest już aktualne. Nie chcesz płacić M$ - używaj darmowego oprogramowania - zestaw: Linux+OpenOffice+Gimp zaspokaja 99% rzeczywistych potrzeb amatora. Nie wystarcza ci ono, nie lubisz się babrać w systemie, potrzebujesz bajerów i "kreatorów" - płać. Albo kradnij.
Ja na MS Windows 2000 Professional PL SP4 nie mam takiej naklejkiZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
dla 90% posiadaczy DSLR niedlugo tez nie bedzie nic wielkiego, bo beda mieli tylko body i KITa :]Zamieszczone przez gonzo44
po ilu latach zaczeli wogole udawac, ze konkuruja, i dlaczego jest tak ogromny lobbing na nie wpuszczenie kolejnego operatora, nie mowiac o ich wiekszej liczbieZamieszczone przez gonzo44
porownaj ceny w innych krajach, mieszkalem pol roku w kopenhadze, i nie moglem wygadac kasy jaka wplacilem na PREPAIDa jak wyjezdzalem, w koncu wyjechalem z zapelnionym do polowy kontem, nie mowiac o tym, ze bylo wielu operatorow do wyboru
mozesz tego nie lubic, ale taka jest prawda, ale jak nie lubisz to w takim razie skorzystam z okazji i poszukam jakichs fajnych zdjec w Twojej galerii i pare sobie "wezme", bo przeciez nic na tym nie stracisz, a wiesz akurat mi potrzeba pare fotekZamieszczone przez gonzo44
moze jeszcze ktos nie lubi nazywac takich rzeczy kradzieza, prosze zglaszajcie sie do tego watku, to bede wiedzial w czyich galeriach mam szukac, dzieki![]()
Z moich możesz brać - już nieraz się do mnie ludzie z takim pytaniem zwracali (głównie samoloty). Ale to moja własna decyzja - jeśli ktoś (w tym wypadku produent softu) ma na ten temat inne zdanie, to jego prawo - i jeśli się do tego nie stosujesz, to jesteś złodziejem.Zamieszczone przez yasin
(to ostatnie to oczywiście nie do Ciebie, tylko do przedpiścy)