Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 88

Wątek: Win XP SP2 i legalnosc itp.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Tez pamietam ta panike z policja. Ale to swiadczy tylko o swiadomosci prawnej Polakow. Przeciez bez nakazu to oni nawet spojrzec za prog mojego mieszkania nie moga.
    No to zes teraz napisal o swiadomosci prawnej

Policja MOZE bez nakazu wejsc do domu w naszym kraju. Prokurator ma potem obowiazek wystawic stosowny nakaz w przeciagu 7 dni od daty nalotu.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Yasin: to prawda, że Canon jest trochę jak M$ w świecie software. Co jednak nie usprawiedliwia tych, którzy kradną/kupują kradzione body/obiektywy, "bo ich nie stać".

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

a tego nie powiedzialem :] zlodziej to zlodziej, i nic go nie usprawiedliwia, niewazne co kradnie, czy body czy aplikacje komputerowa

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Vitez, ale to jest trosze nielogiczne (niemowie, ze to Twoja wina - pewnie jakas luka w prawie albo niewiedza sprzedawcow) bo na oryginalnym XPku (i nie tylko), ktory lezy przede mna jest naklejka z napisem 'Wersja OEM. Przeznaczony do dystrybucji wylacznie z nowymi komputerami PC'
    I czegos tu nie rozumiem. Bo z tego co piszesz to nie kupiles Zestawu komputerowego tylko 'worek czesci'. Co teraz z Window$em poczac?
    "Microsoft Windows 2000 Professional PL OEM
    system operacyjny sprzedawny z nowym komputerem, notebookiem lub dowolnym komponentem komputera niezbędnym do jego uruchomienia"

Cytat Zamieszczone przez McKane
    A wracajac jeszcze o produkatch OEM do myszki to M$ niezle zarobil na panice jaka z 1,5 roku temu nawiedzila Polske ze niby jest akcja na piratow i policja buszuje po prywatnych mieszkaniach.
    Powiem ci ze mylisz sie z tym slowkiem "niby" . Wiem o tej akcji doskonale (moj ojciec pracuje w Policji w wydziale informatyki) gdyz mialem cynk jeszcze zanim sie zaczela... wtedy zaryzykowalem, teraz mnie stac na spokojny sen 8)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    "Microsoft Windows 2000 Professional PL OEM
    system operacyjny sprzedawny z nowym komputerem, notebookiem lub dowolnym komponentem komputera niezbędnym do jego uruchomienia"
    na M$ 2000 Professional PL SP3 tez mam taka naklejke

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    aaa jasne, zmiana systemu operacyjnego to nie zmiana analogiczna do zmiany puszki, a co w takim razie zrobisz z calym legalnym softem, ktory zakupiles,
    nic, bo nie mam i miec nie bede.
    ale moze byloby tak jak jest teraz na polskim rynku GSM, czyli operatrzy dziela sie zyskami i udaja, ze konkuruja,
    A! to pewnie dlatego w ciagu 1.5 roku (wtedy kupilem ostatnia komorke) ceny polaczen spadly ponad 3 krotnie.
    co do zarzutu, ze m$ dopiero teraz robi dobre OSy, to nieprawda, linia windows NT jest stara prawie jak sam m$
    Nie wyswietla czy z zasady nie czytasz tekstu w nawiasach? ;-)
    Przeciez pisze ze z lini NT dopiero 2000 byl masowo instalowany na domowych komputerach.
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    Co jednak nie usprawiedliwia tych, którzy kradną/kupują kradzione body/obiektywy, "bo ich nie stać".
    Nie lubie porownania uzywania nielegalnego softu do kradziezy. Kiedy cos kradniesz ktos cos traci, a tutaj nie zyskuje. Dla mnie jest kolosalna roznica.

Miasto
    Zürich

Exclamation

A! to pewnie dlatego w ciagu 1.5 roku (wtedy kupilem ostatnia komorke) ceny polaczen spadly ponad 3 krotnie.
    I nadal są kilkukrotnie większe niż chociażby na niedalekiej Słowacji (już nie wspominając o bardziej rozwiniętych krajach).

Nie lubie porownania uzywania nielegalnego softu do kradziezy. Kiedy cos kradniesz ktos cos traci, a tutaj nie zyskuje. Dla mnie jest kolosalna roznica.
    Heh, debata stara jak świat Ja swego czasu też nie byłem czysty - do dziś ostało mi się "trochę" mp3/filmów ;-) Tym niemniej nie udaję świętoszka i nazywam rzeczy po imieniu.

BTW: "kiedyś" (tak powiedzmy -15 lat) sytuacja była jasna:
    • "wszyscy" piracili
    • producenci olewali rynek
    • nie było darmowej alternatywy

Dzisiaj nic z powyższego nie jest już aktualne. Nie chcesz płacić M$ - używaj darmowego oprogramowania - zestaw: Linux+OpenOffice+Gimp zaspokaja 99% rzeczywistych potrzeb amatora. Nie wystarcza ci ono, nie lubisz się babrać w systemie, potrzebujesz bajerów i "kreatorów" - płać. Albo kradnij.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    na M$ 2000 Professional PL SP3 tez mam taka naklejke
    Ja na MS Windows 2000 Professional PL SP4 nie mam takiej naklejki

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

nic, bo nie mam i miec nie bede.
    dla 90% posiadaczy DSLR niedlugo tez nie bedzie nic wielkiego, bo beda mieli tylko body i KITa :]

po ilu latach zaczeli wogole udawac, ze konkuruja, i dlaczego jest tak ogromny lobbing na nie wpuszczenie kolejnego operatora, nie mowiac o ich wiekszej liczbie
    porownaj ceny w innych krajach, mieszkalem pol roku w kopenhadze, i nie moglem wygadac kasy jaka wplacilem na PREPAIDa jak wyjezdzalem, w koncu wyjechalem z zapelnionym do polowy kontem, nie mowiac o tym, ze bylo wielu operatorow do wyboru

mozesz tego nie lubic, ale taka jest prawda, ale jak nie lubisz to w takim razie skorzystam z okazji i poszukam jakichs fajnych zdjec w Twojej galerii i pare sobie "wezme", bo przeciez nic na tym nie stracisz, a wiesz akurat mi potrzeba pare fotek

moze jeszcze ktos nie lubi nazywac takich rzeczy kradzieza, prosze zglaszajcie sie do tego watku, to bede wiedzial w czyich galeriach mam szukac, dzieki

Miasto
    Zürich

Domyślnie

moze jeszcze ktos nie lubi nazywac takich rzeczy kradzieza, prosze zglaszajcie sie do tego watku, to bede wiedzial w czyich galeriach mam szukac, dzieki
    Z moich możesz brać - już nieraz się do mnie ludzie z takim pytaniem zwracali (głównie samoloty). Ale to moja własna decyzja - jeśli ktoś (w tym wypadku produent softu) ma na ten temat inne zdanie, to jego prawo - i jeśli się do tego nie stosujesz, to jesteś złodziejem.

(to ostatnie to oczywiście nie do Ciebie, tylko do przedpiścy)

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów