Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: [Dżobert] Coś od siebie

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Przede wszystkim ja polecam jakąś dobrą lekturę, ćwiczyć i próbować ... Na następny raz mniej zdjęć wrzuć łatwiej się będzie komentowało.. Bo tak szczerze napiszę, że najłatwiej odpowiedzieć na te 7 zdjęć co dodałeś to kosz...
    Ja napiszę coś bardziej w mojej kategorii czyli portret i zdjęcie nr 7
    a) Kadr do niczego
    - ucięte ucho
    -za dużo dołu jak i góry
    - więcej przestrzeni dla lewej strony
    b) Światło odstraszające
    - Przepał w tle, na twarzy i na włosach
    - okropne cienie
    Właściwie to brak światła
    c) Brak ostrości, nieład na włosach dziewczyny, jakoś jakby za szumione?? brak tła i wiele wiele innych...
    Wiele przed Tobą .. Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ahh i zapytam najpierw kupiłeś EF 70-200 f/4 L i SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical, a później zacząłeś focić ?? Bo jakość zdjęć to pożal się boże. Samym kitem więcej wyciągniesz od tego co przedstawiasz
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 29-12-2007 o 22:25 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za komentarz. Dorzucę jeszcze dwa nocne.

14#

15#

Może się w końcu czegoś nauczę

kucza21: Robisz zdjęcia do "Przeglądu Sportowego"?

P.S. Na policzku nie ma przepału. Za to jest na nosie.
    Ostatnio edytowane przez Dżobert ; 30-12-2007 o 13:38
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

#14 podoba mi się, tylko chyba leci lekko w lewo.
    pozdrawiam
    orzeh

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

kucza21: Robisz zdjęcia do "Przeglądu Sportowego"?
    To chyba jakaś aluzja była:P i kontratak do mojego komentarza ... Jedni komentują zdjęcia z przymrużeniem oka. Natomiast ja zawsze do tego podchodzę krytycznie, bo myślę, że taka krytyka niekiedy niektórym potrafi otworzyć oczy.
    Co do ostatniej serii w pierwszym już kolorki ładne, dość dobrze się prezentuje. Jest jakiś pomysł, jest jakaś symetria. W drugim ogólnie nie podchodzi mi, ale jako zdjęcie jest dość poprawnie zrobione.
    Patrząc na Twoją galerie jestem gotów stwierdzić, że zdjęcie architektury robisz o wiele lepsze niż choćby portrety. Życzę udanych zdjęć w 2008 roku

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie to nie był kontratak. Kiedyś gdy przeglądałem przegląd sportowy zauważyłem zdjęcie, którego autor miał nazwisko Kucza. Skojarzyłem to nazwisko z twoim nickiem, może całkowicie błędnie. To ludzie mnie fascynują, lecz ciągle jest problem z uchwyceniem momentu. Zawsze jak coś wypatrzę zapominam o całej otoczce technicznej przez co zdjęcie często leży i nie da się go uratować. Ostatnio trochę się wziąłem za siebie, a z architekturą jest tak, że mogę wszystko ładnie wymierzyć i dopasować, co nie zawsze mi wychodzi, i nic mi nie ucieknie. Wiem, że moje zdjęcia pozostawiają często wiele do życzenia, lecz mam nadzieję, że się czegoś nauczę. Wcześniej nie podchodziłem do moich zdjęć "na poważnie", dlatego większość starszych zdjęć, jak ów portret, jest beznadziejna.

14# to HDR z czterech zdjęć. Leci w lewo bo statyw nie stał idealnie naprzeciw pomnika.

Pozdrawiam
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

fajne , a statyw trza było ustawić centralnie wtedy nie było by pretensji że w lewo a ty nie musiał byś się tłumaczyć że nieidealnie statyw stał bo zrobiłeś to świadomie i to twoja wina że źle go ustawiłeś.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze jedno zdjęcie. Bardzo jestem ciekaw waszej opinii.
    Co do ostatniego, to macie racje, głupie tłumaczenie.

15#

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Liczyłem, że się czegoś nauczę na tym forum. Niestety ludzie nawet nie chcą komentować zdjęć jeśli mają wady.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

bo jak ci piszą, po pierwszych wystawionych żebyś troche poczytał to poczytaj zamiast ładować jak leci co tylko ustrzelisz

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki, przynajmniej ktoś się odezwał.
    Zresztą nie wrzucam wszystkiego co zrobię. Wszystkie zdjęcie które tu zaprezentowałem, trochę odczekały zanim je pokazałem, poza tym o chronologii wśród tych zdjęć nie ma co mówić. Wrzucam tu zdjęcia, o których chcę się czegoś dowiedzieć. Bardzo bym chciał aby ludzie wytykali mi błędy, mam nadzieję dzięki temu poprawić swój warsztat. Czy muszę wrzucać tu tylko udane zdjęcia?

Niestety edycja nie działa .
    Chyba dobrze, że tak wcześnie zacząłem, bo jeszcze długa droga przede mną xD.
    Tak z bardziej aktualnych dokonań to co powiesz na to?

16#

Ostatnio edytowane przez Dżobert ; 16-01-2008 o 00:10 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów