Zysk, Adobe wprowadziło CC. Teraz PS jest na abonament, i płaci się 12,50 euro miesięcznie (niestety na samego PSa nie ma zniżki dla uczniów).
Zysk, Adobe wprowadziło CC. Teraz PS jest na abonament, i płaci się 12,50 euro miesięcznie (niestety na samego PSa nie ma zniżki dla uczniów).
Zdjęcia można obrabiać też w innych aplikacjach. Powtarzam - nikt Cię nie zmusza do zakupu PS. Jeśli nie masz dochodów tym bardziej. W tej chwili jest tyle rozwiązań...
- Kup tańszego photoshopa elements + pakiet elements+. Ostatnio na ebay-u Element mozna było kupić za coś koło 100zł.
- LR
- darmowy DPP canona
- darmowy GIMP
- pain sho pro
itd.
Jak byłem w wieku gimnazjalnym fociłem zenitem i nie płakałem, że nie mam photoshopa i że mnie na niego nie stać![]()
Miłego dniamoja www
Jak ja byłem w wieku gimnazjalnym to nawet aparat mi się nie śnił bo nie było szans żebym taki miał![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
panowie uwierzcie, dla gimbazy cena PS-a nie ma absolutnie żadnego znaczenia... jedyne co się dla nich liczy to dostęp do neta.....
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
1-PS chyba można teraz mieć za abonament,potrzebujesz-płacisz-masz -jak napisał merde
2-zdolny gimnazjalista musi mieć PS?? ale oczywiście w komplecie z 5dmk3+24-70II L bo inaczej jego zdolności znikną
co za głupoty
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 09-04-2014 o 10:08
biorąc pod uwagę możliwości finansowe przeciętnego "Kowalskiego" to niech zdolny gimnazjalista ćwiczy na ogólnie dostępnym sofcie
na PS ma zawsze czas
bo zaraz się okaże , ze także ma talent do szybkiej jazdy i zażyczy sobie Porsche jako pierwsze auto
A może jednak sprawy finansowe zostawmy rzeczonym gimnazjalistom i ich rodzicom?
Oczywiście, należy propagować legalne oprogramowanie, ale np. doradzając co i jak osiągnąć w darmowych alternatywach (np. chętnie widziałbym tu na forum poradnik dla GIMP-a), a nie poprzez zniechęcanie do Photoshopa.
ale tu właśnie chodziło o pieniądze a raczej ich brak
nikt do niczego nie zniechęca, nie ma kasyna na PS to się kupuje zamiennik i tyle
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 09-04-2014 o 11:20