Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Co zamiast Photoshop?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Co zamiast Photoshop?

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Mam PS CC, płacę miesięcznie 12,29 Euro

jp
    Ta kwota jest całkiem ok jeśli mieszkasz w USA lub europie zachodniej. Jak na PL trochę sporo. Chociaż niedługo nie będzie w ogóle takich rozważań, bo będzie tylko CC i nie będzie wyjścia
    Miłego dnia
    moja www

Już ciężko jest dostać CS... Dzięki za info o Elements+, zainteresuję się tym A co sądzicie o Paint Shop Pro? I czy jakakolwiek firma jawnie stawia wyzwanie PS i warto by ją wspierać? Bo dopóki były kolejne wersje CS to Adobe opłacały się aktualizacje i nowe funkcje (faktycznie nowe a nie ulepszone, lub dodanie nowego aparatu) a teraz skoro i tak dostają kasę a nie ma alternatywy...

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Spróbuj PSE - są wtyczki i akcje.

Polecam SmartCurve RGB, Ultra-Sharpen (akcja jak Janusza Body) i wiele innych.

Niestety nie używam PSP, a jedynie PhotoImpact jeszcze z firmy Ulead, zanim kupił to Corel.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 03-04-2014 o 20:50

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    Już ciężko jest dostać CS... Dzięki za info o Elements+, zainteresuję się tym A co sądzicie o Paint Shop Pro? I czy jakakolwiek firma jawnie stawia wyzwanie PS i warto by ją wspierać? Bo dopóki były kolejne wersje CS to Adobe opłacały się aktualizacje i nowe funkcje (faktycznie nowe a nie ulepszone, lub dodanie nowego aparatu) a teraz skoro i tak dostają kasę a nie ma alternatywy...
    Wg mnie to już nie bardzo da się wymyślić coś nowego, do tego nie ma równie dobrze rozwiniętej alternatywy stąd decyzja o subskrypcji. Główna przyczyna to osiągnięcie max możliwości programu. Znam wielu pro ciągle korzystających z cs3. Nie zmieniają, bo nie ma potrzeby. W takim wypadku jedyny powód do zakupu nowej wersji to obsługa nowego aparatu w ACR. Jeśli jednak używasz LR albo odrawiacza innej firmy to upgrade w ogóle niema sensu. Adobe o ty wie dlatego dziś mamy abonament
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 03-04-2014 o 20:54
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Wg mnie to już nie bardzo da się wymyślić coś nowego, do tego nie ma równie dobrze rozwiniętej alternatywy stąd decyzja o subskrypcji. Główna przyczyna to osiągnięcie max możliwości programu. Znam wielu pro ciągle korzystających z cs3. Nie zmieniają, bo nie ma potrzeby. W takim wypadku jedyny powód do zakupu nowej wersji to obsługa nowego aparatu w ACR. Jeśli jednak używasz LR albo odrawiacza innej firmy to upgrade w ogóle niema sensu. Adobe o ty wie dlatego dziś mamy abonament
    To co piszesz jest innym punktem widzenia, ale dla mnie bardzo ciekawym. Choć brzmi dla mnie bardzo... dziwnie stwierdzenie że program osiągnął max swoich możliwości, ale jeżeli to prawda to mam nadzieje że przyjdzie czas gdy inne programy też to zrobią

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ekwiwalentem 12.29 EU-ro czy GBP9 za PS+LR jest $9.99

Niewiele, ale majac PS zainstalowanego od kilku lat używałem go tylko do tworzenia pdfów....zamiast tego używałem LR, DXO i PaintShop Pro. Ten ostatni ma sporo różnych tricków wg mnie lepszych niż w PS np. usuwanie szumu, a ciężkiego fotoszopowania w ogóle z zasady nie robię. Skoro PSP wystarczy mi żeby pousuwać pryszcze, czy druty elektryczne....

Ale Tfurcza Chmura jest chyba niezastapiona do kotleta, patrzac na te panny młode powycinane i zawieszone w powietrzu i wklejane tła.....

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Jakoś nie wierzę ,że wszyscy użytkownicy(ci bardziej zaawansowani a nie zawodowcy)potrzebują Photoshop'a.
    -dobra ,udana fotka -wystarczy:PhotoFiltre
    -większość poprawek LR5
    -HDRynamicPhoto HDR
    -zabawy z kolorami:tintii
    coś tam jeszcze w zanadrzu mam jak Bibblie Prp5 ze świetnym Noise Ninja,ale ten zestaw mnie jako amatorowi wystarcza.
    I tanio i żadnych abonamentów,a da się wycisnąć sporo
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 03-04-2014 o 22:02
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Hej,
    przesiadłem się z Elements 9 na CS6 w zeszłym roku - i to był strzał w 10tkę! Zdecydowanie polecam tą inwestycję! Nauki masa, ale warto. Możliwości są praktycznie tylko ograniczone naszą wiedzą i wyobraźnią...

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Jakoś nie wierzę ,że wszyscy użytkownicy(ci bardziej zaawansowani a nie zawodowcy)potrzebują Photoshop'a.
    -dobra ,udana fotka -wystarczy:PhotoFiltre
    -większość poprawek LR5
    -HDRynamicPhoto HDR
    -zabawy z kolorami:tintii
    coś tam jeszcze w zanadrzu mam jak Bibblie Prp5 ze świetnym Noise Ninja,ale ten zestaw mnie jako amatorowi wystarcza.
    I tanio i żadnych abonamentów,a da się wycisnąć sporo
    No i o to mi chodzi, to wszystko da się zrobić. Ale PS to kombajn co ma wszystko w 1, a ja nie lubię skakania po programach :/

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    To co piszesz jest innym punktem widzenia, ale dla mnie bardzo ciekawym. Choć brzmi dla mnie bardzo... dziwnie stwierdzenie że program osiągnął max swoich możliwości, ale jeżeli to prawda to mam nadzieje że przyjdzie czas gdy inne programy też to zrobią
    Jak dla mnie zmiany od cs3 były kosmetyczne. Najbardziej namieszało content-aware, i w cs6 nowy silnik "mercury" (czy jakoś tak). Faktycznie dużo szybciej to chodzi przy niektórych narzędziach typu "liquify". Oczywiście w ACR ważnym dodatkiem było pojawienie się korekt lokalnych, ale niektórzy odrawiają w LR więc jeśli chodzi o PS to ich to mniej interesuje.

Często przeglądając galerie różnych fotografów lubię zerknąć w exify i tam często widzę CS3, CS4, CS5...ich zdjęcia jeśli chodzi o obróbkę są high-endowe a wcale nie potrzebowali do tego najnowszego CC To właśnie chciałem powiedzieć moim poprzednim wpisem. Zawsze można wymyślić coś lepszego, ale tu już w zasadzie więcej nie trzeba. Zobacz, że niektórzy już dawno ograniczyli się tylko do LR. Czasami uzupełniając to elementsami do lekkiego retuszu.
    W ogóle to jestem w szoku, że LR też nie dali tylko w abonamencie i że jest tak tani jak na swoje rozległe możliwości.

Jeśli chodzi o inne programy to zdaje się, że microsoft office ma już coś w rodzaju subskrypcji office365 (?).
    Miłego dnia
    moja www

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów