Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Co zamiast Photoshop?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Co zamiast Photoshop?

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Wg mnie to już nie bardzo da się wymyślić coś nowego, do tego nie ma równie dobrze rozwiniętej alternatywy stąd decyzja o subskrypcji. Główna przyczyna to osiągnięcie max możliwości programu. Znam wielu pro ciągle korzystających z cs3. Nie zmieniają, bo nie ma potrzeby. W takim wypadku jedyny powód do zakupu nowej wersji to obsługa nowego aparatu w ACR. Jeśli jednak używasz LR albo odrawiacza innej firmy to upgrade w ogóle niema sensu. Adobe o ty wie dlatego dziś mamy abonament
    To co piszesz jest innym punktem widzenia, ale dla mnie bardzo ciekawym. Choć brzmi dla mnie bardzo... dziwnie stwierdzenie że program osiągnął max swoich możliwości, ale jeżeli to prawda to mam nadzieje że przyjdzie czas gdy inne programy też to zrobią

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    To co piszesz jest innym punktem widzenia, ale dla mnie bardzo ciekawym. Choć brzmi dla mnie bardzo... dziwnie stwierdzenie że program osiągnął max swoich możliwości, ale jeżeli to prawda to mam nadzieje że przyjdzie czas gdy inne programy też to zrobią
    Jak dla mnie zmiany od cs3 były kosmetyczne. Najbardziej namieszało content-aware, i w cs6 nowy silnik "mercury" (czy jakoś tak). Faktycznie dużo szybciej to chodzi przy niektórych narzędziach typu "liquify". Oczywiście w ACR ważnym dodatkiem było pojawienie się korekt lokalnych, ale niektórzy odrawiają w LR więc jeśli chodzi o PS to ich to mniej interesuje.

Często przeglądając galerie różnych fotografów lubię zerknąć w exify i tam często widzę CS3, CS4, CS5...ich zdjęcia jeśli chodzi o obróbkę są high-endowe a wcale nie potrzebowali do tego najnowszego CC To właśnie chciałem powiedzieć moim poprzednim wpisem. Zawsze można wymyślić coś lepszego, ale tu już w zasadzie więcej nie trzeba. Zobacz, że niektórzy już dawno ograniczyli się tylko do LR. Czasami uzupełniając to elementsami do lekkiego retuszu.
    W ogóle to jestem w szoku, że LR też nie dali tylko w abonamencie i że jest tak tani jak na swoje rozległe możliwości.

Jeśli chodzi o inne programy to zdaje się, że microsoft office ma już coś w rodzaju subskrypcji office365 (?).
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Zobacz, że niektórzy już dawno ograniczyli się tylko do LR. Czasami uzupełniając to elementsami do lekkiego retuszu.
    W ogóle to jestem w szoku, że LR też nie dali tylko w abonamencie i że jest tak tani jak na swoje rozległe możliwości.
    Rozległe możliwości LR stają się żadne w porównaniu z możliwościami PS. Tylko że, moim.zd. przeważająca większość uczestników tego Forum wcale nie potrzebuje PS, bo tani LR5 rzeczywiście w 100% wystarczy do obróbki przyzwoitych zdjęć na światowym poziomie, zwłaszcza że zawsze można też użyć wtyczek, a to ogromnie poszerza możliwości LR. Nie mniej jednak, PS to jest zupełnie inna półka i wykorzystanie jego możliwości choćby w 25% to znacznie więcej niż obróbka zdjęć.
    Corel PSP (mam, nie używam) - spokojnie można na tym pracować ze zdjęciami.

Uprawnienia umieszczania postów