Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: przesiadka na nikona...??

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie przesiadka na nikona...??

no i doczekaliśmy sie D3. Od komentarzy na temat nowego sprzetu N są inne wątki. Ja natomiast mam pytanie, kto z was w tej sytuacji zmienia system i ucieka z C, a kto staje sie dwusystemowy i dlaczego..?? Sam nigdy nie nie posiadałem żadnego nikona lecz w tym momencie zaczynam się poważnie zastanawiać...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

i rozumiem że cię stać (pracujesz na tym) na D3 , szkla i inne badziewie.... bo w przeciwnym wypadku to raczej takie gadanie po próżnicy,

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Może przed pełną zmianą poczekać na odpowiedź Canona w następcy 5D?
    Ktoś przesiądzie sie na Nikona , a potem znowu będzie return do Canona

Poza tym jak ktoś naprawdę potrzebuje extremalnego sprzętu to nie będzie czekał tylko kupi .A reszta użytkowników? innymi aparatami tez da się cykać Nikon zaszalał ale to nie powód do zmiany całego systemu .
    Przynajmniej to takie moje zdanie - nie extremalnego użytkownika
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 05-12-2007 o 11:10

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Czyli co? D3 spowodował, że 5D nagle zaczął robić koszmarne zdjęcia a szkła z literką L mydlą jak jasna cholera?

W takim razie mnie osobiście te koszmarne fotki z piątki i mydlane szkła L odpowiadają i zostaję przy tym co mam. Ba!, nie dość, że zostaję to jeszcze jestem bardzo zadowolony z efektów tego zestawu

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czumba Zobacz posta
    W takim razie mnie osobiście te koszmarne fotki z piątki i mydlane szkła L odpowiadają i zostaję przy tym co mam. Ba!, nie dość, że zostaję to jeszcze jestem bardzo zadowolony z efektów tego zestawu
    Dziwny wogole jestes i jakis taki nie trendy :wink:
    A powaznie ... wlasnie szkla, jakos mnie rowniez trzymaja przy canonie bardziej i czekam na nastepce 5D, a jak cenowo sprawi, ze osiwieje, to pewnie staruszka 5D sobie wezme na podmiane z moim

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

odpowiadajac na pytanie - nie zmieniam systemu i nie dokupuje drugiego. po pierwsze primo: za czorta mnie nie stac, po drugie primo: Canon mi w zupelnosci odpowiada, po trzecie primo, ultimo: dobrze mi z jak najmniejsza iloscia gratow, bo lubie nosic to czym foce na plecach a Schwarzenegger to ja nie jestem, zwlaszcza po kilku godzinach lazenia z 15kg plecakiem

marekb, pogadaj ze svenem - robi rownoczesnie oboma systemami to Ci powie co relatywnie tu jest lepsze a co gdzie indziej. D3 fajne jest, ale to Twoja decyzja czy ten zakup jest dla Ciebie uzasadniony.
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...Schwarzenegger to ja nie jestem, zwlaszcza po kilku godzinach lazenia z 15kg plecakiem
    Mięczak ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no i doczekaliśmy sie D3. Od komentarzy na temat nowego sprzetu N są inne wątki. Ja natomiast mam pytanie, kto z was w tej sytuacji zmienia system i ucieka z C, a kto staje sie dwusystemowy i dlaczego..?? Sam nigdy nie nie posiadałem żadnego nikona lecz w tym momencie zaczynam się poważnie zastanawiać...
    Jeśli zastanawiasz się poważnie, to możesz rozważyć zlecenie analizy PriceWaterhouse&Coopers albo samodzielne zrobienie podobnej analizy SWOT: http://pl.wikipedia.org/wiki/SWOT - to naprawdę działa (a przynajmniej daje wrażenie racjonalnego podjęcia decyzji)...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Jacys ludzie zyjacy z foto to pewnie sie przesiadaja. Chyba kolega Niedziewdz, widzialem ogloszenie o sprzedazy szkiel i 5D.

Tyle ze dla kogos zyjacego z foto, przewaga obrazowania w wysokim ISO D3 nad 5D moze oznaczac byc albo nie byc. I nawet jakby mial wracac nazad do Canona 5DmkII za pol roku, to przesiadka moze byc uzasadniona.

W przypadku amatorow uwazam to za bezsens, bo 5-tka raptem nie zaczela robic gorszych zdjec i rozsadne bylo by poczekac na 5DmkII.
    Zwlaszcza, ze Nikon zagral ostrzej niz sie ktokolwiek spodziewal, zdetronizowal Canona w posiadaniu najlepszej matrycy, i mam nadzieje, zmusil go do podciagniecia poziomu samych puszek semi-profi, bo "na matrycy" juz nie pociagnal sprzedazy.

Po za tym ja nie zmieniam puszek co roku ;-)
    5D przyszedl po 300D. To byl skok jakosci. Jak bedzie kiedys puszka ktora da podobny przyrost jakosci obrazowania, to sie zastanowie ;-) Poki co to mi to dynda i powiewa ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Ja też zostaję, bo zmieniłem sprzęt na najlepszy z możliwych w moim zakresie, czyli 5d
    Nawet jeszcze nie zdążyłem dobrze go sprawdzić, więc gdzie mi tam myslenie o Nikonie
    Poza tym D3 jest zdecydowanie nie dla mnie. Fotoreportem nie jestem

Ale polecam gorąco zmieniac system. Będzie wysyp tanich szkieł
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów