Witam. Wiem, że temat wielokrotnie walkowany itd itp. Mam prośbe osób które posiadają poniższe obiektywy o jakies fotki testowe, przykładowe przy maksymalnym otworze na minimalnej i maksymalnej ogniskowej.
-Tamron 17-50 f/2.8
-Tamron 28-75 f/2.8
-Sigma EX 17-50 f/2.8
-Sigma EX 24-70 f/2.8
Na początku byłem prawie, że zdecydowany na Tamrona 28-75 ale ostatnio stwierdzilem, ze raczej nie bede mial zamiaru zmieniac szkla na KIT'a i chyba będę potrzebowal tych 17 mm albo chociaz 24 (ale to juz chyba za wąsko czasami). Kusi mnie natomiast przedzial 50-70 którego nie bede mial np z T 17-50... Narazie nie mam tego zakresu... więc nie wiem na ile jest on użyteczny. Dlatego proszę was o jakąś radę. Głównie boję się problemów niecelności AF i szybkości. Chciałbym żeby AF chodzil co najmniej tak jak w KITcieMam np 50/1.8 i wydaje mi sie, ze w niej AF chodzi gorzej niz KITowym szkle.
A jeśli chodzi o drugą strone medalu jak np kupie coś co sie zaczyna od 17 to kita moge sie pozbyć a za to kupic sobie jakis filtr UV lub dolożyć do polarki.
Proszę o jakies rozsądne propozycje co zrobić w takim momencie i jeśli macie to prosze o jakies inne propozycje np tokina :-/