Zobacz wyniki ankiety: Czy Twoim zdaniem opłaca się jeszcze inwestować w tradycyjny sprzęt?

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Opłaca się jeszcze inwestować w tradycyjny sprzęt?

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
    Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Bo rozumiem, że nie zamierzasz tym aparatem pracować?
    W życiu
    Prawdę mówiąc przez najbliższe 5 lat nie mam w planach żadnej stałej pracy. Można czasem coś wysłać na konkurs i kupić w ten sposób książkę, czy pojeździć w weekend z dzieciakami na nartach, ale to jest ,,na waciki" - można za tokupić film do aparatu, ale nie aparat.
    Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    michalpolin- masz już sprzęt, teraz wypełnij lodówkę filmami i do roboty :grin:
    A to że system jest nierozwojowy...
    co z tego ? Jeśli to stary system to zapewne już jest rozwinięty i oferuje wszystko co będzie Ci potrzebne.
    Aktualnie mam 9 rolek kodaka golda 200 (dostałem na imieniny), jedną fuji across 100 (najlepsze do fotografowania otworkiem), a i w aparacie siedzi jeszcze resztka kodaka elite 400 (najlepsze jesienne kolory) :wink:
    Stary już sobie rozwinąłem o optykę od 16mm do 200mm i 300 z przejściówką, a do tego pierścienie makro, filtry do B&W i mocny czerwony do IR oraz szara połówka. Tylko że w bajce zwanej stara minolta nie istnieje autofocus, automatyczny pomiar ekspozycji i kilka innych bajerów. Natomiast Canon wspiera bardzo popularny u nas gwint m42, z którego dostępnością jest o wiele lepiej niż z wszelkimi obiektywami na bagnety.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale gdzie ja napisalem o modleniu pod tytulem przewidywalnosci wynikow?
    Tak to zabrzmiało :smile:
    A może to dlatego, że jestem uczulony na wypowiedzi nt. wielkich kosztów, braku telewizora itd. ;-)

Coś już napisał
    Miasto
    kraków

Domyślnie

Kupic analoga to bym już nie kupił, ale zostawiłem sobie miłość mojego życia - Contaxa Arię z planarem 50mm (przez czysty sentyment i szacunek, do genialnie przemyslanego i pięknie wykonanego przedmiotu).
    Inna sprawa, że planar świetnie sie sprawdza z 30d - jeszcze długo canon nie wypuści 50'tki, która mu dorówna (oczywiście to moja skromna opinia).

brodafidela

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów